Suriname

Surinaamse slavenregisters per 1 juli 2018 online toegankelijk

Wie op zoek is naar meer informatie over zijn Surinaamse voorouders, lessen over slavernij voorbereidt, of onderzoek doet naar het Surinaamse slavernijverleden, kan voortaan een belangrijke online bron raadplegen.

Tags: 

Black Harmony naar Suriname

De zanggroep Black Harmony doet na uitverkochte zalen in Nederland, Suriname dit jaar voor het eerst aan voor het geven van een concert.

Het optreden vindt op 17 oktober plaats in theater Thalia in Paramaribo. Het concert wordt georganiseerd in verband met 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 2015.

Black Harmony brengt traditionele en culturele Afro Surinaamse muziek ten gehore. Via acapella komt de zangact het best tot zijn recht. Elk optreden wordt het publiek meegenomen op een muzikale cultuurreis en onvermijdelijk diep geraakt.

Tags: 

Vliegramp Suriname vandaag herdacht

Vandaag wordt zowel in Nederland als in Suriname stil gestaan bij de vliegramp, die 26 jaar geleden plaatsvond nabij de Surinaamse luchthaven.

Bij de ramp met de Douglas DC8 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) in 1989 kwamen 176 mensen om het leven.

De Stichting Kleurrijk 7 juni houdt vanavond een herdenkingsbijeenkomst met nabestaanden en overlevenden. Dit gebeurt in Amsterdam bij het monument op het ‘s Gravesandeplein. Het thema dit jaar is ‘Samen een stap verder’.

Bron: Waterkant

Tags: