Marvin Hokstam

Berichten van deze auteur

Volgend schooljaar verzorg ik het vak Culturele Diversiteit niet meer, maar de ervaring die ik opdeed terwijl ik het gaf is blijvend! En die mocht ik in prive setting inzetten.

Gillyon Emanuels maakte een reis naar Gambia, waar ze het gevoel van thuiskomen voor het eerst echt voelde.

Vind je iemand leuk, of moet je iets belangrijks doen, maar wacht je op dat juiste moment om het aan te pakken? Dan is dit verhaal voor jou.

Altagracia Kotzebue en Jonathan Bonney hebben een nieuwe “” opgericht, die vanaf deze maand haar eerste tour aanbiedt. 

“Gebroken Wit”, de jongste roman van Astrid H. Roemer is in de shortlist voor de OPZIJ Literatuurlijst 2019. Dit meldde het feministisch maandblad afgelopen week.

De Muiderkerk en Stichting Keti Koti Tafel organiseren op maandag 1 juli van 10.00 (inloop 9.30) tot 12.30 uur voorafgaand aan de nationale herdenking van de afschaffing van de Nederlandse  slavernij in 1863 het jaarlijkse Keti Koti dialoog ontbijt. 

Headwraps zijn een historisch geladen expressieve modekunstvorm; Diana Ritfeld maakte er haar business van: 

Lezing en Boekpresentatie Gids Slavernijverleden Nederland | The Netherlands Slavery Heritage Guide door Dienke Hondius, Nancy Jouwe, Dineke Stam, Jennifer Tosch (LM Publishers 2019).

Op 23 juni opent Imagine IC feestelijk de nieuwe tentoonstelling Saya en koto - lagen van stof en van tijd. Op zon- en feestdagen dragen veel mensen in Amsterdam Zuidoost hun Sunday bes

De Nederlandse Kastelen Stichting, organisator van de Dag van het Kasteel, heeft dit jaar het onderwerp Koloniale Banden op de agenda gezet! Aan mij de eer locaties te interesseren en mede het programma te ontwikkelen. 

Hoeveel koninklijke families zijn in hun strijd tegen slavenhalers gestorven of in slavernij weggevoerd naar de Amerikas? Hoeveel koninkrijken in Afrika zijn op deze wijze ten einde gekomen?

De solotentoonstelling I Can Make You Feel Good van Tyler Mitchell is nog tot 5 juni 2019 te zien in fotografiemuseum Foam, Amsterdam.

AFRICAN WORLD STUDIES organiseert een RootsSynergy Masterclass met als thema: de Afrikaanse geschiedenis in de bevrijding van de Afrikaanse mensheid

Samira Rafaela wordt de eerste vrouw van afro-Caribische afkomst in het Europees Parlement. 

Beeldend kunstenaar en curator, schrijver en onderzoeker Dr. Charl Landvreugd is benoemd tot de Raad van Toezicht van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst (AFK).

Op 30 mei 2019 is het 50 jaar geleden dat er in Willemstad, Curaçao een maatschappelijke omwenteling plaatsvond die een nieuwe golf van Zwart verzet inluidde.

Stichting Untold houdt gedurende de gehele maand juni 2019 een educatief programma speciaal voor jongeren onder de noemer Black History Month Amsterdam. 

Een succes. Een andere beschrijving zou niet voldoen voor het eerste ondernemers seminar dat AFRO Magazine afgelopen zaterdag organiseerde voor registranten op de Black Owned Business pagina. 

Morgen, 23 mei 2019, zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Wij dachten enkele kandidaten voor te schotelen die de homogeniteit in de grootste Europese volksvertegenwoordiging kunnen doorbreken.

Pagina's