Marvin

Berichten van deze auteur

Wij, tegenstanders van Zwarte Piet, richten ons langs deze weg tot de publieke omroep NTR en tot het Sinterklaasjournaal. 

De hoofdrol van deze voorstelling is voor de Ugandese jonge vrouw Naomi Namutebi, die via mensenhandel in Nederland terecht komt. Aan de hand van haar verhaal wordt een beeld geschetst van de complexiteit van vrouwenhandel. 

De politie hoort voor en van iedereen te zijn, maar na deze documentaire zul je zien dat dat niet het geval is.

Een vermoorde jongeman die geliefd was bij zijn vrienden, die de hoveniersopleiding gedaan had en van z'n rapmuziek hield, hadden ze weggezet als in de Bijlmer wonende zwarte Surinamer en rapper. Niks bijzonders. Geen tijd aan verkwisten.

I WONDER HOW IT IS POSSIBLE THAT TODAY, in 2018 black men here in Holland have to prove they are right, against a couple of backward racists who violated the law, blocked a highway, hindered people

Dit jaar heeft Brasa Festival jonge parels geprogrammeerd. Een nieuwe generatie muzikanten van hoge kwaliteit. Meer dan waard om aan een groter publiek te presenteren.

Mijn studenten moesten gisteren voor een opdracht over diversiteit iemand van “een andere cultuur” interviewen.

Mo Hersi en zijn World Team dat meedeed aan de Nijmeegse Vierdaagse eerder dit jaar, zijn door naar de finale voor de verkiezing van de Consul van de Vedraagzaamheid 2018. 

Op 6 en 7 oktober 2018 staat Den Haag in het teken van Afrikaanse cinema. In het gerenommeerde vindt de derde editie van het (iAFF) plaats. 

“Zoo lang geleden was slavernij. Je moet het maar vergeten”, wordt me wel eens vaker gezegd.

AFRO Magazine verzorgt deze week samen met de Burger Academie in Amsterdam Zuidoost de cursus “Effectief Schrijven”, waarin cursisten geleerd zal worden hoe een zo goed mogelijk artikel te schrijven.

Gisteren hield het Weekend College amsterdam ZO(waarvan ik Projectleider ben) bij het MBO College Zuidoost, de conferentie "kansen keren", over onderwijsongelijkheid. Ik mocht voordat Aminata Cairo een wervelende keynote speech gaf, de spits afbijten met een korte intro over waarom we bij elkaar waren.

Gisteren hield het Weekend College amsterdam ZO (waarvan ik Projectleider ben) bij het ROCvA in Zuidoost, de conferentie “kansen keren”, over onderwijsongelijkheid.

Echt, die jongelingen denken echt dat je gisteren geboren bent en niet terug hebt van hun smartassery. Ik doe vrijdag m’n zonnebril op als ik ’t kantoor uitloop: “Meester!! Planga!”.

Activist, schrijver, sociale visionaire en maverick Zen leraar angel Kyodo williams wordt vaak benoemd ‘de meeste vocal en intriguerend African-American Buddhist’. 

Een maatschappelijke beweging, zegt Richard Straub van de Drucker Society, kan een grote verandering binnen een gemeenschap door te voeren – iets waar geen enkel individu veel invloed op kan uitoefenen, zelfs iets groots zoals een dominante denkwijze.

Al samenlevend met elkaar overkomt het ons allemaal weleens dat we een misstap begaan ten opzichte van iemand anders, iemand kwetsen in wat we zeggen of beschadigen in wat we doen, bijvoorbeeld.

Deze Keti Koti Tafel een bijzondere avond te worden, waarvoor uw deelname bijzonder op prijs wordt gesteld. 

De Amerikaanse regisseur Roger Ross Williams die in 2015 met zijn CNN documentaire over zwarte Piet, de wereld blootstelde aan de “dirty little secret” van Nederland, heeft een nieuwe documentaire geproduceerd over racisme in het Amerikaanse gevangeniswezen die later deze maand in Nederland wordt vertoond.

Talentvolle Rotterdamse woordkunstenaar Y.M.P is een jonge vader uit de urban jungle van NU.

Pagina's