Marvin Hokstam

Berichten van deze auteur

Nu een ruime meerderheid van de raad heeft ingestemd, kan wethouder Groot Wassink (GroenLinks) verder met zijn plannenom arbeidsdiscriminatie aan te pakken.

Op 4 maart presenteert BOZAR de productie Flandria, een muzikale lecture performance van Roland Gunst. 

Op 16-17-18 februari a.s. vindt in Amsterdam het Lieve Stad festival plaats van Internationaal Theater Amsterdam. Lieve Stad, geïnspireerd door de woorden van voormalig burgemeester Eberhard van der Laan, is een liefdesverklaring aan de stad Amsterdam. 

Wat als Gillyon niet een zwarte vrouw was, maar een witte vrouw?

In samenwerking met de Lutherse gemeente Amsterdam.

 

Een historisch overzicht van de politieke, culturele en maatschappelijke strijd in Suriname vanaf de afschaffi ng van de slavernij en hun betekenis en invloed binnen de gemeenschap.

Op 17 augustus 1795 vond op Curaçao onder leiding van de verzetsheld Tula de grote slavenopstand plaats.

Leven en overleven in slavernij betekende voor de slaafgemaakten een enorme aanslag op hun spiritueel vermogen.

Nederland is 400 jaar lang een koloniale mogendheid geweest. Deze geschiedenis heeft binnen de Nederlandse cultuur diepe sporen achtergelaten.

Al sinds de afschaffi ng van de trans-Atlantische slavernij is de doorwerking van het slavernijverleden een belangrijk onderwerp in de Afro-Caraïbische gemeenschappen. Een centrale gedachte over het effect van het slavernij- en koloniaal verleden is dat het als kenmerkend wordt gezien voor het noodlot van de Afro-

Caraïbische mens. 

Het  Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis, (NiNSee) houdt dit jaar een reeks bijeenkomsten waarin belangrijke momenten en thema’s in de lange weg omhoog worden onderzocht op hun betekenis voor de emancipatie van de Afro-Caraïbische gemeenschap en de invloed die ze tot op de dag van vandaag nog hebben. 

Hoe krijg je een gelijkwaardige relatie tussen Europa en Afrika. Waar liggen de kansen voor beide continenten? En hoe zorgen we ervoor dat we ook in een andere taal over Afrika gaan praten? Tijdens een avondvullend programma gaan we hierover in diverse vormen in gesprek met uiteenlopende gasten.

De nieuwjaarsreceptie van het NiNSee begon met een hoogtepunt. 

Omdat ik het ook mijn taak vind om mijn gemeenschap te vertellen over business opportunities waarvoor andere delen van de Nederlandse gemeenschap hun hoofd te diep in plekken hebben zitten waar de zon niet schijnt. Dat hebben wij immers niet, toch?

 

Heb je altijd al op een tropisch eiland willen werken?  | Medewerker Communicatie op Bonaire

Astrid Elburg  is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum Muiderslot, meldt een persbericht vandaag. 

"In Korean Afro means advancement." 

Gillyon Emanuels moet op 6 februari voor de rechter in Utrecht verschijnen, na zich verzet te hebben tegen een stel jongens die een buurt in Hilversum teisterden.

 ZOGrace Records! presents de ZOJazz Lounge | februari 2019| Jazz meets Soul

Pagina's