Babah Tarawally is schrijver, journalist en columnist voor het dagblad Trouw. Het was een eer om hem naar de studio te laten komen en te praten over zijn ideeën en werk. 

ftyy6sQiR8M">

Perry Michael Allen blijft zijn eigen plek creëren in de Indie-arena. Hij schrijft al tekenend zijn verhaal, met inspiratie uit de wereld om hem heen. 

“Ik wilde een single maken met een nieuw gepersonaliseerd geluid, een genre-bender. Mijn kijk op Memphis Music, muziek van mijn geboorteplaats. Ik heb ervoor gekozen om dit nummer uit te brengen in de hoop luisteraars wat inzicht en inspiratie te geven in deze vreemde tijden. Iets leuks en anders voor vrienden, koppels die hun relaties willen doen herleven. Voor na het afronden van school, voor het opvoeden van kinderen; voor mensen die te hard werken, voor na de lockdown. Denk terug aan uitgaan, aan dansen aan meer tijd samen doorbrengen.”

bccLwFa1uaA">

A few days ago I found myself explaining to someone that while I do a lot of things, everything I do is priority to me and I only do things that I enjoy ... things that give me me energy and JOY! Ergo, I have a lot of energy and I prioritize JOY!  

This here is one of those many priority joyful things that give energy.
I wrote about it, it appeared in several newspapers and in the latest AFRO MAGAZINE #getyoursnow
A movie about my 2021 trip to Ghana, narrated by Dylan Hokstam

Miss ECOWAS-CEDEAO Internationaal is een wedstrijd die verder kijkt dan de esthetische normen, maar vooral de nadruk legt op zowel de intelligentie als het culturele erfgoed van toekomstige jonge Afrikaanse vrouwelijke leiders. Het evenement Miss ECOWAS-CEDEAO Internationaal 2022 zal plaatsvinden op 5 november te Brussel, Tour et Taxis. Er zal een 'leiderschapsdebat' plaatsvinden in Tour&Taxis met ECOWAS-ambassadeurs, bedrijfsleiders en Europese media uit de diaspora. Daarna gaan de festiviteiten door met een gala en een showcase van de International Ster: Sidiki Diabaté.

"The world triumphs beyond the beauty of the African Woman" 

Ralitsa Maduro maakte een overzicht van 200 representatieve, Nederlandstalige kinderboeken, van Arabische Sprookjesboeken tot aan Aziatische Prinsessen en Black Characters.

sbUzvo80L8U">

De nieuwste single en video “Frolijk” van Shamara is een swingende ode aan Afrohaar en bedoeld als stimulans om de ‘Fro met trots te dragen. Shamara is muziek met de paplepel ingegoten; zo heeft ze enkele jaren bij Kinderen voor Kinderen gezeten. Ze is momenteel vooral lekker bezig met haar eigen ding: school, dansen en zo nu en dan wat eigen muziek uitbrengen. Frolijk is ook op Spotify te beluisteren

OZOSchool, de zomerschool voor vmbo-geslaagden in Amsterdam, vind dit jaar al in juni plaats, met een belangrijke toevoeging die studenten nog beter voorbereidt op hun mbo-start. “Twijfel je nog of heb je nog geen opleiding gekozen? Bezoek dan onze mbo-marktplaats,” meldt de zomerschool op haar website.

Holland Festival goes on into the wee hours in the unpolished atmosphere of nightclub Lofi in Amsterdam’s Westelijk Havengebied, with a number of multi-disciplinary club evenings with unusual live acts, DJs and a fusion of various exciting music styles!

Africadelic x Omek werken samen om u een uniek 5-daags cultureel festival te brengen vol met muziek, films, lezingen, clubavonden en netwerken, zowel online als op locaties in heel Amsterdam. AFRO Magazine is mediapartner; lees hier meer. 

Wegens groot succes is de thriller The Nation terug in het theater; de marathonvoorstelling is nu voor het eerst in zijn geheel in het Holland Festival te zien.