Foto's

Chineke! Orchestra in het Concertgebouw

Chineke! Orchestra, met Kevin John Edusei en Elena Urioste in het Concertgebouw op donderdagavond 14 november 2019 was mooi. De combinatie van statigheid, acoustiek en prachtige klassieke muziek gebacht door talentvolle professionals in gesynchroniseerde harmonie, hoeft niet te worden omschreven in superlatieven. Bij Chineke! Orchestra staan musici en componisten van kleur centraal. Het enige orkest in Europa dat volledig bestaat uit muzikanten uit de zwarte en minderhedengemeenschappen in het Verenigde Koninkrijk, bracht in de Grote Zaal van Het Concertgebouw hommage aan de zwarte klassieke componist Samuel Coleridge Taylor.

 

Proficiat Mitchell

Felicitaties aan Mitchell Lens die vorige week afstudeerde met een Bachelor of Arts in Media, Informatie en Communicatie aan de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie bij de HvA voor Media Webdesign en Communicatie. Mitchell liep zijn media stage  bij AFRO Magazine en helpt nog de agenda beheren. 

NiNsee Nieuwjaars bijeenkomst

Urwin Vyent bij Ninsee nieuwjaarsbijeenkomst: Afgelopen week zijn door de premier excuses gemaakt voor de misdaden tijdens de 2e WO. Als ik dat zie, dan zeg ik, het kan dus toch ...

Vier studies van het hoofd van een Moor

De Belgische kunstenaar Peter Paul Rubens maakte dit doek "Vier studies van het hoofd van een Moor" ergens tussen 1614 en 1616. Het doek hangt in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel. 

 

SouthEast Parade, in foto's

Laat het aan Amsterdam Zuidoost over om van een doodgewone parade door de buurt een spectakel te maken. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd er op 11 juli de SouthEast Parade gehouden, waarin trotse bewoners, kleurrijk uitgedost wandelden op een route van meer dan 6 kilometer in het meest diverse deel van het land.  

Deze unieke straatparade werd vorig jaar voor het eerst gehouden als een van de meest succesvolle activiteiten bij de viering van 50 jaar Bijlmer. Het aantal deelnemers en belangstellenden overtrof toen de stoutste verwachtingen.  

BDE Business Network Event

Sportschool ondernemer John Paul Veuger wordt geinterviewed door Astrid Elburg, tijdens het Business Network Event van Dutch Black Entrepreneurs (BDE) op 23 mei in Bijlmerpark Theater. Het goedbezochte event werd geopend met spoken word door Jerry Millerson, waarna Veuger vertelde hoe hij zijn sportschool in Groningen tot een succes bracht.  Elburg gaf daarna een presentatie Business & Power dynamics, waarna er een presentatie volgde over "Business opportunities in smart homes, e-bikes, e-cars, web-development, Electronic Senior care." Het sloot af met een  fundraising for Mozambique. Een levendige avond bomvol inspiratie.

Clark Accord Sessions

De Clark Accord Sessions, zaterdagmiddag 11 mei in OSCAM, was een samenkomst van literaire hoogstandjes, spoken word, en muziek. Het evenement dat was georganiseerd door YouToday en de Clark Accord zag optredens van Helen Kamperveen, Orville Abdul Raheem Breeveld, Chris Polanen, Dorothy Blokland en aankomende dichters uit de poetry class van Gershwin Bonevacia, aaneengeknoopt door presentator Cecilia Sion. Een waardige herdenking van 20 jaar De Koningin van Paramaribo. En een prachtige viering van het leven van Clark Accord, de man, de schrijver en de visagist.

 

 

My Africa Expo 2019

Prachtige foto van Guthary Bonnet, via Immy Nielsen. "Samen met Tableau de la groupe, modellen die modeshows liepen tijdens My Africa Expo 2019 in Kasteel Heeze."  My Africa Expo 2019 loopt al van 7 april en eindigt op 30 april. Onder het thema “The unseen of Africa” belicht het de zijde van Afrika die niet vaak getoond wordt; kunstenaars, modeontwerpers, (non) profit organisaties die werken voor/in Afrika en vrienden van Afrika tonen hun creaties.

Landelijk Breed Overleg voor, van en door de Civil Society van Afrikaanse afkomst Nederland

In Den Haag is op 5 oktober 2018 het Landelijk Breed Overleg voor, van en door de Civil Society van Afrikaanse afkomst Nederland (LBOSCAAN). Het is een verdienste van de Coördinatie en Monitoring Werkgroep VN Decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst en de Taskforce Implementatiegroep LBO (TFILBO).

Anthony Browder in Nederland

Anthony Browder, archeoloog, auteur, cultuurhistoricus, kunstenaar en onderwijsdeskundige die sinds 1987 organisator studiereizen naar Egypte organiseert, vertoefde in Nederland. Op uitnodiging van House of Khepera verrijkte hij tijdens zijn vierdaags bezoek de afro gemeenschap met kennis en achtergrondinformatie over hun afkomst.

Pagina's