Mariam Lo Fo Wong

Artikelen van deze auteur/partner

2021

Wat gebeurt er met mijn stem wanneer ik niet ga stemmen.  Gaat mijn stem dan automatisch naar de grootste partij?
Deze tweede lockdown met een avondklok hakt er stevig in. De Coronablues door stress en spanning geven lichamelijke klachten in schouders, nek en armen en maken wat emotioneel. 
Als kind had ik er al last van. Wanneer ik wist dat we die dag misschien gingen zwemmen, had ik de hele dag mijn badpak aan! 
Wil je een boek lezen met tori die dichtbij voelen en je verwonderen over de schoonheid van het leven?

2020

"Hej, een bekend gezicht! Ben je van Zorg en Hoop?", zegt een warme stem vanachter een zwart mondkapje. Ik vertraag mijn pas en kijk in donkere glimmende ogen. Deze man heeft mij geraakt met Zorg en Hoop, de wijk waar ik opgroeide in Suriname. Ik droom terug en ben daar en niet hier.
Standaard heb ik een reserve mondkapje aan de achteruitspiegel in mijn auto hangen. Of twee verstopt in mijn Bh. De bewaarplek heb ik afgekeken van mijn oma die daar haar doekoe geknoopt in een zakdoek bewaarde.
De Curaçaose film Buladó is openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2020  Vliegende vissen verdrinken niet!
Op zaterdag 15 augustus opent The Black Archives een tijdelijke dependance in Amsterdam-Zuidoost, de Bijlmer in het kantoorgebouw Prospect Eleven; naast metrostation Bullewijk. 
Jenny van Fara Lobi Catering kookt vanuit een professionele keuken die voldoet aan de HACCP-code, de hygiëne eisen in de Horeca. "Surinaams eten zoals ik heb geleerd van mijn oma, salades en koude gerechten, maar ook Thaise gerechten zoals morning Glory; Dagoeblad met knoflook en peper. Heerlijk!”, lacht Jenny. 
"Zo, wat heb je voor me vandaag? Kleding?", zegt Silvio met glimmende ogen terwijl hij in de volle vuilniszak knijpt. 

Pagina's