Kenneth Vers

Artikelen van deze auteur/partner

2021

Geloof het, of niet. Anno 2021 sluiten kawina- en kaseko bands de “laatste vloot” van hun muzikaal optreden, uit kennelijke onwetendheid of naïviteit, nog steeds af met: “In Jezus name amen”.
Wie is die bigiskin blakaman die Afro-Surinaams/Nederlandse vrouwen in hun slaap seksueel molesteert? Tru tori, noso kori?

2020

Het is voor witte mensen kennelijk niet te vatten dat wij na de katibo, de vernederingen, verkrachtingen en het uitmoorden van onze voorouders toch ons zelfrespect hebben behouden en door bewustwording van de waarde van onze Afrikaanse roots op intelligente, temperamentvolle en assertieve wijze onze rechtmatige plaats op deze aardbol opeisen.

2019

We hebben van Marcus Garvey kunnen leren dat terwijl anderen de fysieke ketenen voor ons kunnen breken, niemand anders dan wijzelf de mentale ketenen zullen moeten breken.
Nana en Jezus gaan niet samen. Dit is een harde les in zelfrespect voor de dwangmatige christelijke Afro-Surinamers.
Een Winti lezing gewoon op straat in Nederland, op basis van een eigen theologie en theorie. Een Winti lezing met trowe watra en dron solo kan nu ook gewoon op straat op zondag, in Nederland, het land van de koloniale machthebbers die Winti in Suriname hadden verboden.
Door Kenneth Vers Babel
De authentieke spiritualiteit van de Afrikaanse voorouders moet door Afro Surinamers beter worden onderscheiden van de Europese kopie
Het Christelijk godsconcept verhindert Afro Surinamers waarlijk vrij te zijn. Sommigen beweren zelfs over Winti dat ze niets met 'die dingen' te maken willen hebben, soms met onverklaarbare psychische aandoeningen als gevolg.