Untold stories

schrijfwedstrijd
Schrijfwedstrijd

Doe mee aan de journalistieke schrijfwedstrijd van AFRO Magazine

Jeukt het soms in je vingers wanneer je iets weet waarvan je weet dat er een artikel over moet worden geschreven? Heb je een Onverteld Verhaal dat je zelf wil schrijven? Een beetje zelf de journalist uithangen? Omdat je weet dat je talent hebt en dat je het kan? Omdat die Untold Story gewoon verteld dient te worden? Dan hebben we bij AFRO Magazine de perfecte opportunity voor jou.

Wil je meedoen? Oké, dit zijn dan de spelregels. 

Stuur een email naar info@afromagazine, met daarin een voorstel voor het artikel dat je wil schrijven. Het voorstel moet tenminste 150 woorden lang zijn. Het artikel dat je wil schrijven moet over de afro gemeenschap in Nederland gaan; het mag een nieuws artikel zijn, of gaan over business, een project dat in de afro-gemeenschap wordt uitgevoerd … maakt niet uit. En dat jijzelf affiniteit hebt met de Nederlandse afro-gemeenschap spreekt voor zich.  Als je voorstel bij ons binnenkomt, gaan wij het beoordelen. Dan beland jij misschien in de Tweede Ronde; als je voorstel niet voldoet en je niet doorgaat, laten wij je dat weten. Beland je wel in de Tweede Ronde, dan krijg je van ons een email dat je aan de slag mag met het artikel. We geven je wat schrijftips en je mag ons daarna nog eenmaal emailen of bellen voor advies of hulp bij het schrijven. Wanneer je er klaar mee bent, lever je het artikel met (rechtenvrije) foto bij ons in. Wij gaan het dan redigeren en dat publiceren we op onze website. Je krijgt er dan €50 voor. Je mag zoveel artikelen aanbieden als je wil; hou er wel rekening mee dat de 50 euro alleen geldt voor artikelen die voorbij de Tweede Ronde komen, goed geschreven zijn, weer naar ons toe zijn gestuurd en gepubliceerd zijn op onze website.  

Deze wedstrijd loopt tot februari 2022. Dan gaat de Derde Ronde in. Wij gaan dan onze lezers vragen om de winnaars te kiezen van de schrijfwedstrijd. Welk artikel vindt jij als lezer het beste? Iedere deelnemer wiens artikel gepubliceerd is, kan dan nogmaals een leuk bedrag winnen voor de eerste, tweede of derde prijs. Zie je: iedereen die meedoet wint.

Lijkt het je wat? Heb je een verhaal uit jouw gemeenschap waar meer mensen van af zouden moeten weten?Doe dan mee. Duizenden mensen zijn er wellicht in geïnteresseerd . En je kan winnen.

Deze journalistieke schrijfwedstrijd produceren we met ondersteuning van het VSB Fonds.