NiNsee

Artikelen van deze auteur/partner

2020

Als gevolg van deze omstandigheden de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden aangepast en zal de afschaffing van de slavernij zoveel mogelijk thuis worden herdacht.
De Keti Koti maand, de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden en de Nationale Viering afschaffing trans-Atlantische slavernij, zullen dit jaar vanwege de COVID-19 pandemie, volgens een aangepast programma plaatsvinden. 
Op 7 februari 2020 vond in de Nieuwe Kerk te Amsterdam de zeer goed bezochte Nieuwjaarsbijeenkomst van het NiNsee plaats. Tijdens het officiële gedeelte werd de openingstoespraak verzorgd door NiNsee voorzitter Linda Nooitmeer. 
Op 7 februari 2020 vond in de Nieuwe Kerk te Amsterdam de zeer goed bezochte Nieuwjaarsbijeenkomst van het NiNsee plaats. Tijdens het officiële gedeelte werd de openingstoespraak verzorgd door NiNsee directeur Urwin Vyent. 

2019

AFRO Magazine produceerde als handvat voor de Black Achievement Month de “Black Achievement Magazine 2019.”
Het  Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis, (NiNSee) houdt dit jaar een reeks bijeenkomsten waarin belangrijke momenten en thema’s in de lange weg omhoog worden onderzocht op hun betekenis voor de emancipatie van de Afro-Caraïbische gemeenschap en de invloed die ze tot op de dag van vandaag nog hebben. 

2018

Urwin Vyent, de nieuwe directeur van het NiNSee spreekt bedachtzaam en ieder woord lijkt weloverwogen om één boodschap te prediken: het NiNSee wil verbinding maken en samenwerken met alle actoren in de afro gemeenschap. En ook die daarbuiten.
Urwin Vyent wordt de nieuwe directeur van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee). 

2017

Met grote zorg en verontwaardiging heeft het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden (NiNsee), via de pers, kennisgenomen van het feit dat Sylvana Simons op 18 november jl. thuis is lastiggevallen door als zwarte Piet verkleedde actievoerders. 
Er komt een coördinatiepunt Landelijk Netwerk Slavernijverleden. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt voor de oprichting hiervan € 260.000,- beschikbaar, meldt het NiNsee in een persbericht.

2016

De Keti Koti herdenking is nu twee dagen omdat “een paar uur herdenken en bezinnen gevolgd door 8 uur feesten te weinig ruimte gaf voor echte bezinning en verdieping,” zegt het NiNsee
Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) heeft vandaag in een verklaring uitleg gegeven over de Nationale Herdenking van de Afschaffing van de Slavernij, die dit jaar op 30 juni plaatsvindt. 

Pagina's