We produceerden een Black Achievement Magazine

Wanneer op 29 september Black Achievement Month (BAM) losbarst, hoef jij niet te gissen op welke vooraanstaande podia door Nederland zwart Nederlands talent allemaal te zien zal zijn. AFRO Magazine produceerde als handvat daartoe de “Black Achievement Magazine 2019.”


36 BAMvolle pagina’s, met het volledige programma van de Black Achievement Month, interviews met het NiNsee bestuur en het BAM projectteam, een introductie van de BAM Ambassadeurs, interviews met de BAM Award winnaars en een reeks aan interessante observaties van zwarte Nederlanders over achievement. “Een hele plezierige reis,” noemde NiNsee voorzitter Linda Nooitmeer de publicatie.

En dat vonden we bij AFRO Magazine een groot compliment. Toen we gevraagd werden om voor het maandlang festival dat afro Nederlandse excellence viert een programmablad te produceren, zeiden we namelijk meteen dat we een publicatie wilden maken die ook echt uitnodigde tot lezen. Een publicatie vol zwarte verhalen van het soort dat te vaak niet verteld wordt … zoals we op onze website regelmatig doen. Inderdaad, een reis dus. En het was voor ons absoluut een eer om zo bij te dragen aan meer bekendheid van afro Nederlands talent.

En dat deden we met een fantastisch team: Faizel Lynch en Ralitsa Vliese die de ambassadeurs interviewden,  Joan de Windt die schreef over de BAM award winnaars en Antilliaanse entrepreneurs, Sonya Dias over de Kaapverdiaanse gemeenschap en Zaire Krieger met een ode aan de Bijlmer. Astrid Elburg, Aminata Cairo, Amma Asante, Stephany Biezen en Maxime Miedema vertelden wat voor hen achievement is. Kanker overwinnaar Juanita Conrad vertelt hoe ze zich inzet voor meer bewustzijn in de afro gemeenschap. En een korte bijdrage over Miss Amsterdam Janice Babel.

Giovanni Alvaras reisde het land rond om foto's te schieten. Onias Landveld schreef speciaal voor ons een gedicht dat hij Excellence noemde. En Marvin Hokstam, die ook wat interviews deed en ook zijn visie gaf over achievement, fungeerde als Hoofdredacteur.


                                              Ook als je geen enkel Black Achievement Month evenement kan bezoeken

                                              is dit blad vol black excellence alleen al de moeite waard om te hebben.


We gingen trouwens een stap verder dan alleen het blad maken. Naast het blad, maakten we ook een speciale Black Achievement Month pagina aan, met daarop het volledige programma in ons agendakatern, de doorbladerbare digitale versie van het blad en alle artikelen die erin te lezen zijn. Op onze Facebook pagina zullen ook alle BAM evenementen stuk voor stuk extra uitgelicht worden, zodat onze lezers niks hoeven te missen.

Black Achievement Month wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Aanstaande dinsdag belegt het BAM projectteam een persconferentie waarin ze verder uit de doeken zullen doen wat er allemaal te wachten staat in oktober. Het BAM Magazine wordt daar ook gepresenteerd. Het zal de komende weken door heel Nederland gedistribueerd worden.

Wil je hem van ons ontvangen? Als je bereid bent de verzendkosten te betalen, sturen we hem naar je op. Stuur ons daarvoor een bericht.