BAM

Artikelen van deze auteur/partner

De genomineerden voor de Black Achievement Month Awards 2019 zijn bekend. 
De Black Achievement Month wordt dit jaar voor de vierde keer gehouden. Een maand lang bijzondere talenten en producties van Nederlanders met Afrikaanse roots extra onder de aandacht van een breed publiek. Het programma brengt black excellence naar vijf gemeentes: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Almere.   
In oktober wordt voor de vierde keer de Black Achievement Month gehouden. Een maand lang bijzondere talenten en producties van Nederlanders met Afrikaanse roots extra onder de aandacht van een breed publiek.
Ik vind het prachtig dat mijn passie, schrijven, mijn werk is. Geweldig dat ik dat mag inzetten om de verhalen van de zwarte gemeenschap te vertellen.
Clayde Menso, de voorzitter van de jury die dit jaar de Black Achievers kiest, is zelf een groot achiever. Met name in kunstmanagement.
Raymond Comvalius, Sigi Lens, Bergit Lewis, Emmanuel Ohene Boafo, en Jorien Wuite; politica en Gevolmachtigde Minister van Sint-Maarten in Den Haag zijn ambassadeurs voor de Black Achievement Month van 2019 
Documentaire- en dramaregisseur Frank Zichem (74), heeft geen spat van zijn felheid ingeleverd. 
Zangeres. Oprichter ZO! Gospel Choir. Geboren: 1971 - Amsterdam.
De trans-Atlantische slavernijgeschiedenis verdient het om een eigen museum te hebben. Een slavernijmuseum zal een ongemakkelijk verhaal blootleggen.  
Van Curaçao wordt wel gezegd dat het een slechte moeder en een fantastische stiefmoeder is, mal mama, bon madrastra; dat het de landskinderen maar niet lukt economisch goed te boeren
In de vooravond van 16 juli leggen mijn zoon en ik de laatste hand aan het inpakken. We gaan een nieuw avontuur tegemoet. 

Pagina's

Evenementen van deze auteur/partner

28 september 2019

Op 28 september trapt de Black Achievement Month 2019 af met een evenement voor de hele familie in het NEMO Science Museum.

28 september 2019

De Tsjechov-klassieker Drie Zusters in de versie van Urban Myth is verrassend, want het wordt in Nederland voor het eerst gespeeld door actrices van kleur.

28 september 2019

Her0’s is spoken word en hiphop theater, visuele kunsten met het Codarts Symphony Orchestra en wordt gehouden in de grote zaal van De Doelen.

29 september 2019

In 2014 opende het Amsterdam Museum de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw. Vijf jaar later komt de reflectie op dit “Gouden Eeuw” perspectief.

29 september 2019

In het Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam) vindt op zondag 29 september de opening van de Black Achie

03 oktober 2019

In Umuntu Ngumuntu Ngabantu (Ik ben omdat wij zijn) proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Ze stellen zich voor aan het publiek en proberen zich van hun beste kant te laten zien.

04 oktober 2019

Het laatste levensuur van een gewone mens. De voorstelling  begint wanneer een vrouw thuiskomt in haar woonkamer en eindigt met haar zelfdoding. Of is het andersom?

05 oktober 2019

In de maand oktober staat Middelburg in het teken van de Black Achievement Month (BAM).

05 oktober 2019

De Nieuwe Kerk, de nationale plek van herdenken, vieren en verbinden, brengt in 2019 de Grote Suriname tentoonstelling - het verhaal van Suriname.

05 oktober 2019

Tijdens deze artist talk gaat Raul Balai, gastcurator van de tentoonstelling Mental!, in gesprek met Frederick Calmes en andere kunstenaars bij wie Afro religie een rol speelt in hun werk.

05 oktober 2019

Ontdek de wetenschapper in jezelf. Kom luisteren naar de inspirerende verhalen van succesvolle wetenschappers zoals architect Lyongo Juliana.

Pagina's