Marvin

Berichten van deze auteur

Dat is Nederland

In het sinterklaasseizoen

En eigenlijk het hele jaar door

Een paar weken geleden rinkelde het vriendje van mijn vijfjarige zoon aan de bel. Ik deed open en hij wilde enthousiast naar binnen stormen om met zijn mati te komen spelen.

De drie leidinggevende organisaties in de Nederlandse afro gemeenschap hebben vandaag vraagtekens geplaatst bij de publicatie van de Telegraaf van afgelopen dinsdag.

Wij geven een duidelijk signaal af aan de samenleving dat wij geen geweld gebruiken en dat wij ondanks alle spanning tussen voor- en tegenstanders van zwarte piet, bereid zijn om nader tot elkaar kunnen komen.

Mitchell Esajas is blij dat de rechter “objectief” keek naar de zaak tegen de Blokkeerfriezen. “Er is een duidelijk signaal gegeven dat we dit niet kunnen accepteren." 

Gesprekken willen voeren over onderwerpen die eigenlijk al lang de wereld uitgeholpen zouden moeten zijn. Zoals racisme. En discriminatie. En diversiteit. En onderdrukking. En marginalisatie. En stereotypering.  En … 

"Na 2020 is er bij interne Sinterklaasvieringen van de politie geen ruimte meer voor de vertolking van Zwarte Piet met stereotype kenmerken zoals een zwarte kroespruik, rode lippen, oorringen en egaal zwart geschminkt gezicht."

Untold organiseert op 22, 23 en 24 november 2018 het African Diaspora Performing Arts festival in het Bijlmer Parktheater. Hét interdisciplinaire festival waar bezoekers deel kunnen nemen aan en kennis kunnen maken met Afrikaanse kunstvormen.  

Spoken word gala FLOW is vrijdag 9 november 2018 BACK in Theater Zuidplein. Er wacht je een ‘brand new edition’ met veel extra side-shows om het vierjarig bestaan van FLOW groots te vieren!

 

Life is too funny en ik lach me te vaak te pletter in Zuidoost. Ik ben individualist dus vaak in m’n eentje, en dan kjken mensen me gek aan wanneer ik moet gieren om een interne funny.

De expositie toont Ugandese vrouwen gefotografeerd terwijl zij op een kratje staan. 

Esther Dankwah Academy & the Stichting Dankwah Street & Sports Academy are honoured to invite you to our official launch & fundraising event. 

Op vrijdag 26 oktober 2018 opent The Black Archives de pop-up expositie ‘Onze * Tori: Verhalen van Surinamers in Nederland’’. 

Die hele slechte naam die Zuidoost heeft he! Mek’ den man wai yere! Want als vandaag niet als bewijs mag dienen dat alle bad press een achterhaalde hype is, dan weet ik het ook niet meer!

West toont in deze solo tentoonstelling werken uit de beginjaren van de partij die gebruikt werden voor de promotie en campagne van de Black Panther Party in de vorm van posters, kranten en foto’s. 

Daar is hij dan. Lesley Adu schoot de Black Male Achievers groepsfoto georganiseerd door Gershwin Bonevacia en Emmanuel Agyekum Trots dat ik erbij mocht staan met deze giants.
At Bourda Market once, early nineties, I tried on a pair of nice shoes. Turned out that merchant had them in green, in my size, 45.

Het was een moment van kameraadschap. Van herkenning en van ergens bij horen dat niet tastbaar is. Iets dat buitenstanders niet snel snappen; waar ze foto’s van willen schieten omdat ze het prachtig vinden, maar waarvan ze de essentie niet kunnen bevatten en dan stereotype uitspraken gaan doen.

Wij, tegenstanders van Zwarte Piet, richten ons langs deze weg tot de publieke omroep NTR en tot het Sinterklaasjournaal. 

De hoofdrol van deze voorstelling is voor de Ugandese jonge vrouw Naomi Namutebi, die via mensenhandel in Nederland terecht komt. Aan de hand van haar verhaal wordt een beeld geschetst van de complexiteit van vrouwenhandel. 

Pagina's