Marvin Hokstam

Artikelen van deze auteur/partner

2021

Weet je wat ik wil? Een Estafette loop.
Sylvana Simons werd vandaag beëdigd als de eerste zwarte Nederlandse partijleider in de Tweede Kamer. Ze schrijft geschiedenis. AFRO Magazine interviewde haar eerder deze week.
De BOB spotlight schijnt op Inter-Fair Mediation.
Aaron Mangawa heeft samen met zijn vriendin en zwager de stichting OneHeartMalawi opgericht om mensen in Malawi, in Zuidoost Afrika, te ondersteunen in hun groei naar zelfredzaamheid.  
Iemand stuurde mij vanmorgen een filmpje van een witte Nederlandse man die Witi Fisi aan het zingen is. 25 secondes lang wordt het meesterwerk van de legendarische Iwan Esseboom van alle kanten verkracht
Samenwerkende partners “die een structurele bijdrage leveren” lanceerden vandaag, in aanloop op de Tweede Kamer verkiezingen, het Zwart Manifest ter bestrijding van institutioneel anti-zwart racisme en ter bevordering van Zwarte emancipatie in Nederland.
Joan Alosery en Lucien Bouman van Solution Dance Centre in Zaandam zetten in de krokusvakantie (22 februari t/m 26 februari 2021) al hun online lessen en tutorials, gratis online.
Weet je wat het grootste probleem is hier? Waarom we van de ene shit naar de andere rollen als gemeenschap? Nee? 
In de documentaire Atardi (2020) portretteert filmmaker Selwyn de Wind de muzieklegende Rudy Plaate en laat hij zien wat zijn muziek voor het eiland betekent. 
Voor het eerst in zijn geschiedenis richt het museum de focus op slavernij in de koloniale periode in zowel Brazilië, Suriname en het Caribisch gebied, als in Zuid-Afrika en Azië  
De Clark Accord Foundation stelt jonge Surinaamse schrijvers in Suriname en in diaspora tussen 15 en 30 jaar in de gelegenheid hun verhaal met anderen te delen. 
Gershwin Bonevacia (1992), schrijver en stadsdichter van Amsterdam, ruilt zijn thuiswerkplek in voor een bureau in een door de lockdown gesloten Tropenmuseum. 

Pagina's

Evenementen van deze auteur/partner

10 - 24 april 2015

NA HET SUCCES VAN 'AAN NIETS OVERLEDEN' KOMT RAYMI SAMBO MET EEN NIEUWE SPRAAKMAKENDE VOORSTELLING!

11 april - 16 augustus 2015

Surinamese-Dutch artist Remy Jungerman (b. 1959, Moengo, Suriname) has produced a number of new pieces specially for Gemeentemuseum Den Haag’s Projects Gallery.

24 april 2015

Op vrijdag 24 april 2015 organiseert stichting Nusantara Amsterdam de tweede editie ‘Nusantara Gesprekken – Nusantara Bicara’ met als onderwerp 'Verzetshelden in WO-II’.

25 april 2015

Mensen die naar Suriname willen verhuizen, kunnen zich zaterdag tijdens een bijeenkomst in Nijmegen laten informeren over wat er komt kijken bij vestiging in Suriname.

02 mei 2015

Op zaterdag 2 mei aanstaande presenteren studenten van het Weekend College van Amsterdam Zuidoost hun liedje ‘Wapenfeit’.

03 mei 2015

Jeffrey Spalburg en vrienden. 

Met special guest Klaas van der Eerden.

03 mei 2015

Aan de vooravond van de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, wordt in Amsterdam de Dag van Empathie georganiseerd.

04 mei 2015

Plaats: Scheepvaartmonument | Loods 6, Kompaszaal |
KNSM-laan 311 | 1019 LE Amsterdam
Te bereiken met o.v. bus 48 vanaf A'dam C.S.

05 mei 2015

Tijdens Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei organiseren de UvA en HvA, in samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, een gratis Vrijheidsmaaltijd waarin de vrijheid van studeren centraa

09 mei 2015

Op 13 mei presenteert Matthias van Rossum zijn nieuwe boek 

10 mei 2015

Op 10 mei organiseert MAD Mothers tijdens het driedaagse anti-fascistische benefietfestival “Alerta, alerta” een workshop over de strijd tegen Zwarte Piet.

11 mei 2015

Clark Accord was als schrijver van grote betekenis voor de Surinaamse en de Surinaams-Nederlandse gemeenschap.

Pagina's