Marvin Hokstam

Berichten van deze auteur

Op zondag 17 maart a.s. presenteert Stichting YouToday ‘Listen to Me Too’. een interessante middag over de definitie van mannelijkheid, sexisme en de gevolgen van opgelegde rolpatronen

De eerste keer dat ik dat meemaakte bracht het me goed in de problemen.

FRI, de zomereditie van komt eind juni 2019 uit en zal worden verspreid op alle zomerfestivals in Nederland en België die de moeite van het bezoeken waard zijn. Daar wil je in staan!

Vanaf 1 april gaan we los met de 'Black Owned Business’ (BOB) directory op onze website, de pagina met Black Business owners uit de gemeenschap in Nederland.

 

Ik was diep verbaasd en beledigd dat onlangs iemand het lef had mij een n.g.rin te noemen. Hij vroeg verbaasd waarom ik liever een zwarte vrouw genoemd wil worden ipv een n.g.rin.

Samira Rafaela (30) brengt haar verzet tegen onrecht naar het Europees Parlement; in mei doet ze namens D66 mee aan de verkiezingen om de eerste Europarlementariër te worden uit de afro-Nederlandse gemeenschap.

Mijn jongste zoon – yep diezelfde bijdehandte van vijf die me laatst aansprak met bruhhh!– die was er vanmorgen heilig van overtuigd dat hij het fietsen had verleerd!

Prof. Lumumba is advocaat en spreker. Hij behaalde een doctoraat in de rechten van de zee aan de Universiteit van Gent in België.

Nu een ruime meerderheid van de raad heeft ingestemd, kan wethouder Groot Wassink (GroenLinks) verder met zijn plannenom arbeidsdiscriminatie aan te pakken.

Op 4 maart presenteert BOZAR de productie Flandria, een muzikale lecture performance van Roland Gunst. 

Op 16-17-18 februari a.s. vindt in Amsterdam het Lieve Stad festival plaats van Internationaal Theater Amsterdam. Lieve Stad, geïnspireerd door de woorden van voormalig burgemeester Eberhard van der Laan, is een liefdesverklaring aan de stad Amsterdam. 

Wat als Gillyon niet een zwarte vrouw was, maar een witte vrouw?

In samenwerking met de Lutherse gemeente Amsterdam.

 

Een historisch overzicht van de politieke, culturele en maatschappelijke strijd in Suriname vanaf de afschaffi ng van de slavernij en hun betekenis en invloed binnen de gemeenschap.

Op 17 augustus 1795 vond op Curaçao onder leiding van de verzetsheld Tula de grote slavenopstand plaats.

Leven en overleven in slavernij betekende voor de slaafgemaakten een enorme aanslag op hun spiritueel vermogen.

Nederland is 400 jaar lang een koloniale mogendheid geweest. Deze geschiedenis heeft binnen de Nederlandse cultuur diepe sporen achtergelaten.

Al sinds de afschaffi ng van de trans-Atlantische slavernij is de doorwerking van het slavernijverleden een belangrijk onderwerp in de Afro-Caraïbische gemeenschappen. Een centrale gedachte over het effect van het slavernij- en koloniaal verleden is dat het als kenmerkend wordt gezien voor het noodlot van de Afro-

Caraïbische mens. 

Het  Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis, (NiNSee) houdt dit jaar een reeks bijeenkomsten waarin belangrijke momenten en thema’s in de lange weg omhoog worden onderzocht op hun betekenis voor de emancipatie van de Afro-Caraïbische gemeenschap en de invloed die ze tot op de dag van vandaag nog hebben. 

Hoe krijg je een gelijkwaardige relatie tussen Europa en Afrika. Waar liggen de kansen voor beide continenten? En hoe zorgen we ervoor dat we ook in een andere taal over Afrika gaan praten? Tijdens een avondvullend programma gaan we hierover in diverse vormen in gesprek met uiteenlopende gasten.

Pagina's