Marvin Hokstam

Artikelen van deze auteur/partner

2021

Sang ede Ba’kobi abi fo finga nomo? Waarom heeft de heer Jakobus maar vier vingers?
Selfcare lijkt het “nieuwe” begrip van deze tijd maar wat word er nu eigenlijk mee bedoelt? En is het niet iets dat gewoon niet te bevangen is in één definitie omdat het voor iedereen anders is?
De Haarlemse muziekgroep Kyakuwa heeft de prijs voor Best Social Causes 2020 op het de International Songwriting Competition gewonnen. 
We belandden in een discussie over het vonnis van Chauvin.
Op 24 april herdenken en vieren de Communistische Jongerenbeweging (CJB) en de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) de Surinamer, verzetsstrijder en communist Anton de Kom bij zijn standbeeld in Amsterdam Zuid-Oost.
‘Tijdens de drukbezochte receptie in de raadszaalvan het historische stadhuis keek een man naar mij. “Bent ú de burgemeester? Nee, dat geloof ik niet!”
Dus Akwasi wordt niet vervolgd
Velen van ons kennen nog de tijd toen wij als kinderen op school, in een gehaal en getrek zaten over wat eigenlijk eerst kwam. Was het nu de kip of was het juist toch wel het ei?
Weet je wat ik wil? Een Estafette loop.
Sylvana Simons werd vandaag beëdigd als de eerste zwarte Nederlandse partijleider in de Tweede Kamer. Ze schrijft geschiedenis. AFRO Magazine interviewde haar eerder deze week.
De BOB spotlight schijnt op Inter-Fair Mediation.
Aaron Mangawa heeft samen met zijn vriendin en zwager de stichting OneHeartMalawi opgericht om mensen in Malawi, in Zuidoost Afrika, te ondersteunen in hun groei naar zelfredzaamheid.  

Pagina's

Evenementen van deze auteur/partner

10 - 24 april 2015

NA HET SUCCES VAN 'AAN NIETS OVERLEDEN' KOMT RAYMI SAMBO MET EEN NIEUWE SPRAAKMAKENDE VOORSTELLING!

11 april - 16 augustus 2015

Surinamese-Dutch artist Remy Jungerman (b. 1959, Moengo, Suriname) has produced a number of new pieces specially for Gemeentemuseum Den Haag’s Projects Gallery.

24 april 2015

Op vrijdag 24 april 2015 organiseert stichting Nusantara Amsterdam de tweede editie ‘Nusantara Gesprekken – Nusantara Bicara’ met als onderwerp 'Verzetshelden in WO-II’.

25 april 2015

Mensen die naar Suriname willen verhuizen, kunnen zich zaterdag tijdens een bijeenkomst in Nijmegen laten informeren over wat er komt kijken bij vestiging in Suriname.

02 mei 2015

Op zaterdag 2 mei aanstaande presenteren studenten van het Weekend College van Amsterdam Zuidoost hun liedje ‘Wapenfeit’.

03 mei 2015

Jeffrey Spalburg en vrienden. 

Met special guest Klaas van der Eerden.

03 mei 2015

Aan de vooravond van de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, wordt in Amsterdam de Dag van Empathie georganiseerd.

04 mei 2015

Plaats: Scheepvaartmonument | Loods 6, Kompaszaal |
KNSM-laan 311 | 1019 LE Amsterdam
Te bereiken met o.v. bus 48 vanaf A'dam C.S.

05 mei 2015

Tijdens Bevrijdingsdag op dinsdag 5 mei organiseren de UvA en HvA, in samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, een gratis Vrijheidsmaaltijd waarin de vrijheid van studeren centraa

09 mei 2015

Op 13 mei presenteert Matthias van Rossum zijn nieuwe boek 

10 mei 2015

Op 10 mei organiseert MAD Mothers tijdens het driedaagse anti-fascistische benefietfestival “Alerta, alerta” een workshop over de strijd tegen Zwarte Piet.

11 mei 2015

Clark Accord was als schrijver van grote betekenis voor de Surinaamse en de Surinaams-Nederlandse gemeenschap.

Pagina's