Marvin Hokstam

Berichten van deze auteur

De Zuidafrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng mag het Nelson Mandela monument voor Amsterdam Zuidoost maken. 

Dit weekend is het Kwaku Summer Festival er weer!

4 weekenden gezelligheid, lekker eten en vele optredens!

De video van de gevierde schrijfster McLeod die de afgelopen week viraal ging, waarin ze zei dat het goed was dat er slavernij was “anders was ik in Ghana of Soedan geboren” is erg, maar het is wel het soort onzinnigheid dat ik mijn hele leven heb horen komen uit monden van zwarte mensen in de Afrikaanse diaspora

De video van de gevierde schrijfster McLeod die de afgelopen week viraal ging, waarin ze zei dat het goed was dat er slavernij was “anders was ik in Ghana of Soedan geboren” is erg, maar het is wel he

Het huidige bestuur van Stichting Tolhuistuin, bestaand Rob Post, Marjan Sax, Minke Schat, Judith Warries en Alexander Weiss, wordt aangevuld door Otmar Watson. 

Is dat wat Nederland is? Populistisch vrijheid vieren op maandag en op woensdag eisen dat het strafbaar wordt om migranten van verdrinkingsnood te redden.

Tijdens Da Bounce Movie Night is het genieten geblazen van 2 urban movies: YARDIE van Idris Elba en een "Surprise Movie".

When they were told to stay

They ran

Ik eis niet veel.

Slechts hetzelfde respect

En die paar minuten stilte

En bezinning

Van 4 mei.

Ik hoef geen parade.

Enkele weken geleden deed ik mee aan een discussieavond over het slavernijverleden, waar de hoofdredacteur van een grote krant vertelde dat hij pas kort begrijpt waarom zwarte mensen zich verbonden vo
Ik was gisteren een beetje teleurgesteld, in mezelf.

AFRO Magazine columnist Kenneth Vers Babel heeft een boek geschreven.

Iedere ochtend als ik van huis vertrek zie ik hem. Een groen monstertje op wielen die soepel over het grasveld van de fysiotherapeut rijden.
Volgend schooljaar verzorg ik het vak Culturele Diversiteit niet meer, maar de ervaring die ik opdeed terwijl ik het gaf is blijvend! En die mocht ik in prive setting inzetten.

Gillyon Emanuels maakte een reis naar Gambia, waar ze het gevoel van thuiskomen voor het eerst echt voelde.

Vind je iemand leuk, of moet je iets belangrijks doen, maar wacht je op dat juiste moment om het aan te pakken? Dan is dit verhaal voor jou.

Altagracia Kotzebue en Jonathan Bonney hebben een nieuwe “” opgericht, die vanaf deze maand haar eerste tour aanbiedt. 

“Gebroken Wit”, de jongste roman van Astrid H. Roemer is in de shortlist voor de OPZIJ Literatuurlijst 2019. Dit meldde het feministisch maandblad afgelopen week.

De Muiderkerk en Stichting Keti Koti Tafel organiseren op maandag 1 juli van 10.00 (inloop 9.30) tot 12.30 uur voorafgaand aan de nationale herdenking van de afschaffing van de Nederlandse  slavernij in 1863 het jaarlijkse Keti Koti dialoog ontbijt. 

Headwraps zijn een historisch geladen expressieve modekunstvorm; Diana Ritfeld maakte er haar business van: 

Pagina's