Marvin

Berichten van deze auteur

MARGIN ( ART & MEDIA) presenteert kunst expo “ From the Psychedelic to the Vatican”

Het Museum voor Afro American History and Culture is ligt op een steenworp afstand van the White House, maar gezien de huidige bewoner van de presidentswoning is de keus welke van de twee te bezoeken een no-brainer.

 

Graag nodigen wij u uit voor het ‘Bevrijdingsdebat & Vrijheidsdialoog’ op donderdag 16 augustus aanstaande in het Verzetsmuseum, Plantage Kerklaan 61 in Amsterdam.  

Tijdens de derde editie van Going Places op vrijdag 10 augustus reizen we onder de vlag van Reggae Vibrations af naar het Caribisch gebied. 

Schijnt dat ik wat nuances van mn opiniestuk ' moet uitleggen

Een paar verhalen van de afgelopen weken; aan het eind zal je snappen waarom ik ze vertel.

De Britse literatuur lijkt van buitenaf vooral wit en mannelijk met grootmeesters als Ian McEwan en Julian Barnes. Maar er is zoveel meer dan dat. Hoog tijd om dat te ontdekken! Vijf gekleurde Engelse schrijvers met Afrikaanse of Caraïbische roots komen naar Black Britain. 

De Amerikaanse politicoloog Scott Straus geeft op woensdag 12 september de NIOD-Jaarlezing in Holocaust- en Genocidestudies 2018. Zijn lezing met de titel Rethinking the Origins of Genocide: Evidence from Africa and Implications for Prevention zal gaan over het onderzoeken van situaties die bijna uitmondden in genocide.

Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? Hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels? Het Tropenmuseum beantwoordt vragen zoals deze in de nieuwe tentoonstelling Things That Matter. 

Van krumpende panters en freerunnende apen tot funky stokstaartjes en poppende zebra’s. Een wilde, enthousiaste en creatieve verzameling van toptalent en experts die over elkaar heen buitelend een verhaal over eenheid en plezier vertellen. 

De tentoonstelling 'AfricaMuseum @ EgmontPalace' is georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren. 

'Oma, wie is die bruid op deze foto?

De tentoonstellingen Body Art en Afrofuturism zijn nog tot en met zondag 26 augustus te zien in het Tropenmuseum te Amsterdam.

Chinwe Okorie, a Nigerian-born writer-director, is in preproduction for her third short film. Lovebites is a modern romantic drama about a young Black woman navigating a disorienting relationship with her boyfriend, in a story told via split screens. 

Hoe gaat Aboutaleb het in die richting gaat opduwen dat er een Tweede kamerdebat komt?

Op zaterdag 30 juni 2018 zal er om 16:00 uur door burgemeester C. Aptroot een krans worden gelegd bij de herdenkingsplaquette aan het Castellum, Rakkersveld 253 te Zoetermeer.

Ten behoeve van de bouw van een Jongeren Activiteiten- en Vormingscentrum in Paramaribo, organiseert  kerkgenootschap Mosterdzaad Ministries op 28 juli een benefietconcert met verrassende gospeloptredens. 

Op zaterdag 30 juni, een dag voor de herdenking van de afschaffing van slavernij, praten studenten in Amsterdam Zuidoost over vrijheid in al zijn facetten. Jongeren die op de zaterdag in het ROC onderwijsondersteuning krijgen bij het Weekend College, doen dan mee aan het Joint Roots Joint Dignity festival ‘Vier Vrijheid’.

Tijdens het Holland Festival brengen 20 performers o.l.v. Toshi Reagon en Bernice Johnson Reagon het afrofuturistische boek tot leven met met 30 steengoede songs uit de funk, soul, blues, rock, punk en EDM. Liefhebbers van geëngageerde zwarte muziek staat een onvergetelijke avond te wachten. 

 

Pagina's