Le Guess Who

Berichten van deze auteur

Als je luistert naar de muziek van The Scorpios, zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat vijf van de bandleden afkomstig zijn uit Soedan. In de jaren tachtig ontvluchtten ze het fundamentalistische regime in Centraal-Soedan. Nu trachten de bandleden met hun betoverende Soedanese afrobeat culturele grenzen af te breken. Op zondag 11 november treden ze op tijdens festival Le Guess Who? in Utrecht.

Hailu Mergia was in de jaren zeventig een superster in zijn thuisland Ethiopië. Na te zijn gevlucht naar de Verenigde Staten, waar hij vervolgens dertig jaar als taxichauffeur werkte, bracht hij begin dit jaar zijn eerste nieuwe album in vijftien jaar uit. Op zaterdag 10 november treedt hij op tijdens festival Le Guess Who?.

Het sensationele Afro-psychedelische collectief BCUC (Bantu Continua Uhuru Consciousness) begon als een sociale bijeenkomst in geboortedorp Soweto, Zuid-Afrika en is een alliantie van gitaristen, djembé-spelers, fluitkunstenaars en dichters. Op donderdag 8 november treden ze op als onderdeel van het avontuurlijke muziekfestival Le Guess Who?.

Le Guess Who? is een viering van avontuurlijke muziek in Utrecht.

In de afgelopen jaren besteeg de Ghanese ster King Ayisoba de West-Afrikaanse hitlijsten met zijn futuristische benadering van traditionele muziekgenres. Op zaterdag 10 november treedt hij op tijdens de twaalfde editie van het Utrechtse muziekfestival Le Guess Who?.

De Zuid-Afrikaanse akoestische gitaarmeester Sibusile Xaba treedt op in Utrecht, tijdens  Le Guess Who?. De twaalfde editie van dit avontuurlijke muziekfestival vindt plaats van 8 tot en met 11 november 2018.