Afbeelding

Ensaf Fathi: The Sparrow of Sudan

Te zien: Reports from Other Continents - 'Ensaf Fathi, The Sparrow of Sudan'

Reports from Other Continents: Sudan

Le Guess Who? deelt nieuwe video van Reports from Other Continents, getiteld ‘Ensaf Fathi: The Sparrow of Sudan’.

Als gevolg van de pandemie initieerde Le Guess Who? - een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld - in 2020 het project Reports from Other Continents. In korte videoreportages delen mensen van over de hele wereld verhalen over actuele ontwikkelingen rondom kunst, cultuur en muziek in hun lokale gemeenschap. Deze videoreportages werden speciaal gemaakt voor, en in opdracht van, Le Guess Who?.

Reports from Other Continents is een platform voor mensen om zelf hun verhaal te vertellen'

Normaal gesproken deelt het festival bijzondere verhalen over wereldwijde muziektradities en nieuwe culturele ontwikkelingen via fysieke concerten en optredens. Nu doet het festival dit ook online, wereldwijd.

Voor Reports from Other Continents werkt Le Guess Who? samen met een uitgebreid netwerk van artiesten, muzikanten en kunstenaars om verhalen uit hun lokale gemeenschappen te delen.

Ensaf Fathi: The Sparrow of Sudan
Regisseur Hassan Kamil volgt Ensaf Fathi, een Soedanese artiest die geïnspireerd is door de traditionele culturen uit haar land. Voor haar project reist ze naar verschillende regio’s in Soedan om zo verschillende culturen en muzikale genres te ontdekken. Ensaf zingt onder andere in kampen voor intern ontheemden; ze zingt voor vrede, vrijheid en gelijkwaardigheid.

De vijftiende editie van Le Guess Who? vindt plaats van 10-13 november 2022 in Utrecht.