Pink Oculus (foto: IAMKAT)

Pink Oculus presenteert 'Before Wisdom' op Le Guess Who? 2021

De Nederlands-Surinaamse vocalist, producer en componist Pink Oculus presenteert haar nieuwste project ‘Before Wisdom’ op festival Le Guess Who? in Utrecht. Samen met audiovisueel kunstenaar Boris Acket en ruimtelijk ontwerper en scenograaf Dennis Vanderbroeck creëerde ze een audiovisuele show waarin afrofuturisme centraal staat. Over dit nieuwe project, waarvan in 2022 het gelijknamige album uitkomt, zegt ze zelf: “Samen willen we een tempel creëren, een ‘safe space’, waar ruimte is voor empowerment en vrije expressie en waar iedereen zichzelf kan zijn.”

Pink Oculus, het alter ego van Esperanza Denswil, brak in 2013 door met haar unieke mix van electro, hiphop, soul en funk met een futuristische sound. Al snel werd ze een naam om rekening mee te houden, zowel muzikaal als visueel. 

Na een stilte van twee jaar is Pink Oculus in 2021 terug op het podium met een muzikaal project getiteld ‘Before Wisdom’. De gelijknamige plaat is een persoonlijk album waarop ze reflecteert op een moeilijke periode, persoonlijke groei en haar nieuwe onafhankelijkheid. In het nummer ‘KUNG FU’ zingt ze: “I feel I can breathe again, I speak without fear again, sit in my seat again.” Het is een testament voor haar comeback, waarin ze terugkeert naar het podium als de zelfverzekerde artiest die in 2013 de muziekindustrie bestormde. Dezelfde zelfverzekerdheid, maar nu met ervaring van een vrouw die het leven heeft meegemaakt before wisdom.

Pink Oculus speelt op vrijdag 12 november op Le Guess Who?, festival voor grensverleggende muziek en cultuur in Utrecht.