Le Guess Who? vertoont muziekdocumentaire Sun Ra: A Joyful Noise op online televisiekanaal

Van 13 t/m 15 november 2020 presenteert Le Guess Who? het online televisiekanaal LGW ON, dat wereldwijd gratis te bekijken is. Een van de programma's die te zien is op LGW ON is de muziekdocumentaire Sun Ra: A Joyful Noise over de legendarische kosmische jazzmuzikant Sun Ra.

Sun Ra: A Joyful Noise is een film uit 1980 van de Amerikaanse documentairemaker Robert Mugge. Voor de documentaire volgde hij Sun Ra in Philadelphia, Baltimore en Washington tussen 1978 en 1980. Daar filmde hij concerten, poëzievoordrachten, repetities en interviews van en met Sun Ra.

"Sun Ra: A Joyful Noise is one of the most satisfying musical portraits I’ve ever seen.” The New Yorker

Als Sun Ra – de naam afgeleid van de planeet Saturnus – gaf componist, pianist, dichter en visionair Herman Blount vorm aan een uniek universum waarin Afrofuturistische jazz en spiritualiteit samenkwamen. Met zijn Sun Ra Arkestra creëerde hij op het podium een kosmische wereld waarin die filosofische ideologie werd overgedragen. Na zijn dood in 1993 werd de leiding over het Sun Ra Arkestra overgenomen door Marshall Allen, met wie Blount al sinds 1958 samenwerkte.

Sun Ra: A Joyful Noise is zaterdag 14 november om 18.50 uur te bekijken via on.leguesswho.com. Op LGW ON wordt ook de niet eerder vertoonde liveregistratie van het optreden van Sun Ra Arkestra op Le Guess Who? 2017 uitgezonden.

Verder zijn op het televisiekanaal o.a. te zien: de nieuwe productie Reports from Other Continents, waarin mensen van over de hele wereld in korte videoreportages actuele ontwikkelingen rondom kunst, cultuur en muziek in hun lokale gemeenschap delen; en Kologo Power, een film over de muziekcultuur in de Ghanese stad Bongo. Kijk voor de volledige tv-gids op on.leguesswho.com.