Foto door Melanie Marsman

Le Guess Who? presenteert 14e festivaleditie met internationaal programma

Le Guess Who? is hét festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Het festival presenteert artiesten die op andere podia nauwelijks te zien en horen zijn, maar die juist meer aandacht verdienen en je als bezoeker buiten je comfort zone laten treden. 

Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over, met shows van meer dan 150 artiesten in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Maar Le Guess Who? is meer dan muziek: ook exposities, kunstinstallaties, filmvertoningen en talks maken onderdeel uit van het festival. Van 11 tot en met 14 november vindt de veertiende editie plaats, met opnieuw een internationaal programma.

In 2021 zijn er optredens van o.a. de Gambiaans-Britse grime- en hiphopartiest Pa Salieu; de Zanzibarische zangeres Siti Muharam, achterkleindochter van taarab-legende Siti Binti Saad; Alogte Oho & His Sounds of Joy, een belangrijke nieuwe stem in de Ghanese Frafra Gospel-scene; de Amerikaanse neo-soulsensatie Gabriels; Egyptisch ensemble Mazaher, een van de laatste beoefenaars van het Zãr ritueel; de in Pakistan geboren new age en sufi-componist Arooj AftabFlohio, een van de meest aangrijpende stemmen in de Britse hiphop en grime van het moment; de Tunesisch-Belgische artiest Ghalia Benali, die het sufi-project ‘Hadret Ishq’ presenteert.

Daarnaast is klarinettist en saxofonist Matana Roberts als curator verbonden aan het festival. Zelf geeft ze een optreden met violist, componist en zangeres Jessica Moss. Op haar uitnodiging treden verder o.a. Damon Locks' Black Monument Ensemble, freejazz- en poëziecollectief Irreversible Entanglements en de Zuid-Londense R&B-muzikant Klein op.

Een bijzondere show is er van de Nederlands-Surinaamse vocalist, producer en componist Pink Oculus, die haar nieuwste project ‘Before Wisdom’ op het festival in première laat gaan. En er zijn optredens gehost door het Oegandese platenlabel Nyege Nyege Tapes; en host het Portugese label voor eigentijdse dansmuziek Tia Maria Produções een eigen avond.

Meer informatie over het programma en de volledige line-up van Le Guess Who? 2021 vind je op leguesswho.com/lineup 

Tickets

Vierdaagse passe-partouts voor Le Guess Who? 2021 zijn uitverkocht; dagkaarten zijn voor €46,00 (incl. servicekosten) verkrijgbaar via leguesswho.com/tickets