Profvoetballer Urby Emanuelson en volkszanger John West lanceren ESEROCCA Exclusive Lifestyle Wear

Profvoetballer Urby Emanuelson en volkszanger John West lanceren samen met ondernemers Dennis R. Vos en Ron Stafleu exclusieve, gelimiteerde fashion basics onder de naam ESEROCCA Exclusive Lifestyle Wear: ESEROCCA E.L.W.

Amsterdam, 26 juli 2018 – ESEROCCA, bekend van de populaire armbanden van natuurstenen en edelmetaal, gaat zich toeleggen op een exclusieve, gelimiteerde fashionlijn, te beginnen met T-shirts en caps. Later worden hoodies, polo's en accessoires toegevoegd. In elk ESEROCCA-item zit edelmetaal verwerkt. Hiermee is ESEROCCA uniek in de wereld. Voetballer Urby Emanuelson van FC Utrecht en zanger John West zijn aandeelhouders en zetten zich in op social media. Vanaf 26-07-2018 staat ESEROCCA Exclusive Lifestyle Wear E.L.W online.

Van armbanden naar fashion

Oprichters Ron Stafleu en Dennis R. Vos timmeren al enkele jaren aan de weg met ESEROCCA armbanden, die populair zijn bij voetballers in binnen- en buitenland en bij BN'ers. De geboren ondernemers en fashionliefhebbers verbaasden zich over de hoge prijzen van merkkleding, en vooral over het weinig exclusieve en originele karakter ervan. Vos: 'Je legt honderden euro's neer voor een shirt of trui waar honderdduizenden mensen in rondlopen. Je betaalt vooral voor het merkje dat erop staat.' Het motiveerde hen om het succesvolle ESEROCCA uit te breiden met een lijn van gelimiteerde, exclusieve fashion basics. 

Limited editions 

Stafleu: 'We benoemden strakke criteria voor onze fashion: kwaliteit, pasvorm, exclusiviteit en uniciteit'. Vos: 'Misschien denk je: elk merk pretendeert de beste en meest unieke te zijn. Maar wij produceren alleen genummerde items in limited editions.

Koop je iets van ESEROCCA, dan ben je de enige in de wereld die dat design of model met dat nummer draagt. Als symbool voor de waarde van het product én van de drager, verwerken we in elk item edelmetaal.’ Hoe dat edelmetaal in de fashion verwerkt zit?

Stafleu: 'Dat verschilt. Alle caps hebben verzilverde, vergulde of zelfs gouden plaatjes met daarop het logo van ESEROCCA. Bij de T-shirts vind je het edelmetaal terug in de borduursels.' Vos: 'Wil je weten hoe de combinatie fashion en edelmetaal eruit ziet? Kijk maar op onze website!'

Bekende influencers

Een mode- en accessoiremerk kan vandaag de dag niet zonder bekende fans en influencers. Stafleu: 'Volkszanger John West en voetballer Urby Emanuelson waren al groot fan van onze armbanden. Zij geloven in ESEROCCA en zijn aandeelhouder geworden.

Verder is er een grote groep enthousiaste BN’ers die het merk steunt, ook online. Denk aan bijvoorbeeld Yes-R, Kim Kiona, Rolf Sanchez, Tommie Christiaan, Ferri Somogyi, Najib Amhali, Kenneth Vermeer, Nick Marsman, Tony Tetro en nog vele anderen. Zo hebben we een bijzonder groepje ambassadeurs aan ons verbonden.'

Vos: 'Aandeelhouders John West en Urby Emanuelson zijn totaal verschillend. Met andere carrières en andere fans. Maar ze zijn, net als onze ambassadeurs, self-made, authentiek en succesvol. Dat zijn precies de waarden van ESEROCCA.'

Edelmetaal

John West had meteen alle vertrouwen in Stafleu en Vos. West: 'Kijk, een kledinglijn kan iedereen wel opzetten. Maar ESEROCCA is de eerste fashionlijn die kleding en edelmetaal combineert. Dat bestaat nog niet. Bovendien ben ik gek op roségoud’ - hij laat zijn horloge en andere sieraden zien. ‘Mensen die net als ik van sieraden houden, kunnen die sieraden combineren met ESEROCCA items.’ Ook Urby Emanuelson is blij met deze nieuwe lijn: ‘Ik ben altijd al met mode bezig geweest. De ESEROCCA-armbanden had ik al in mijn bezit. Ik mocht er zelfs eentje ontwerpen; binnenkort is-ie op de website van ESEROCCA te koop. Toen Vos en Stafleu mij vertelden dat ze gingen uitbreiden met fashion en vroegen of ik mee wilde doen, was het snel beslist. Wat mij aanspreekt is om samen met een team iets moois te maken. Het bijzondere van deze fashionlijn is dat het gaat om casual wear waarbij door het gebruik van kwaliteitsstoffen en edelmetaal iets exclusiefs van wordt gemaakt.’

Over ESEROCCA Exclusive Lifestyle Wear

ESEROCCA Exclusive Lifestyle Wear (ESEROCCA E.L.W.) staat voor de lifestyle van de self-made-man die zijn eigen succes en rijkdom creëert en uitdraagt: de ondernemer, artiest, kunstenaar, topsporter, visionair en iedereen die een eigen creatieve en originele weg inslaat. De items zijn voor mannen, maar uiteindelijk wordt er ook voor vrouwen en kinderen fashion van waarde op de markt gebracht.

Over Urby Emanuelson

Urby Vitorrio Diego Emanuelson (Amsterdam, 16 juni 1986) is een Nederlandse voetballer van Surinaamse afkomst. Hij debuteerde in 2006 in het Nederlands elftal en tekende in 2017 een contract bij FC Utrecht. Daarvoor speelde Emanuelson achtereenvolgend voor Ajax, AC Milan, Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo, Hellas Verona en Sheffield Wednesday. 

Over John West                                                                                                  

John West (Den Haag, 23 juni 1988) is een Nederlandse zanger. In 2007 kwam zijn eerste single uit. In 2010 brak hij door met de hit Jouw Blik. West trad op met De Toppers en deed mee aan de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen op SBS 6. Ook werkte hij samen met met Lange Frans en in 2017 nam hij maar liefst twee Buma NL Awards en een een gouden plaat in ontvangst. Afgelopen maart kwam zijn vierde studioalbum uit: Jij Bent zo'n Mooie Vrouw. Eind 2018 gaat hij weer op toernee. Meer info: www.johnwest.nu.