Keti Koti

Vier Vrijheid | Met jongeren in Zuidoost in gesprek over vrij zijn en je vrij voelen

Op zaterdag 30 juni, een dag voor de herdenking van de afschaffing van slavernij, praten studenten in Amsterdam Zuidoost over vrijheid in al zijn facetten. Jongeren die op de zaterdag in het ROC onderwijsondersteuning krijgen bij het Weekend College, doen dan mee aan het Joint Roots Joint Dignity festival ‘Vier Vrijheid’.

Tags: 

PvdA Rotterdam steunt pleidooi voor vrij op Keti Koti

De PvdA in Rotterdam steunt het pleidooi van de Stichting Vrienden van het bevrijdingsfestival Keti Koti, dat iedereen in Rotterdam op 1 juli de afschaffing van de slavernij moet kunnen vieren.

PvdA-raadslid Peggy Wijntuin: ‘Vele Rotterdammers van Surinaamse, Antilliaanse en Kaapverdiaanse origine gedenken en vieren Keti Koti.

Tags: 

Keti Koti Festival op Museumplein A’dam

Het Keti Koti Festival dat jaarlijk gehouden wordt in verband met de herdenking van de afschaffing van de slavernij, barst vandaag los op het Museumplein . Het vindt hier eenmalig plaats. 

Het evenement dat plaats vindt op woensdag 1 juli a.s. wijkt uit omdat het Oosterpark verbouwd wordt. De nationale herdenking vindt traditiegetrouw wel plaats in het Oosterpark bij het Monument van het Nederlands Slavernijverleden en Erfenis.

Tags: 

Memre Waka 2015 drukbezocht

In de aanloop naar 1 juli, de dag waarop de slavernij in 1863 werd afgeschaft, deed op maandag 1 juni een grote groep mensen, sommigen gekleed in prachtige kledij, een memre waka door Amsterdam.

Het was de vierde keer dat de Stichting Eer en Herstel deze loop organiseert, als een herdenkingsoptocht langs Amsterdamse grachtenpanden die een geschiedenis met het slavernijverleden hebben.

De tocht werd afgesloten met voorouderverering en de proclamatie van de Keti-Koti-maand bij de plaquette voor het ambstwoning van de Burgemeester van Amsterdam aan de Herengracht 502.

Tags: