KLEUR JE STRAAT! | WAVE YOUR FLAG ON JULY 1

Door de corona-maatregelen zal het dit jaar niet lukken om gezamenlijk Keti Koti (lees vrijheid) te vieren zoals wij dat gewend zijn.

Zou het geen prachtig idee zijn op 1 juli eenheid en herkenning te creëren door al onze vlaggen, als afstammelingen van de Afrikaanse Diaspora op te hangen? 

Vooral in deze tijd vind ik het belangrijk dat deze speciale dag niet zomaar voorbij gaat. Nu er veel aandacht is voor alle problemen waar velen van ons mee kampen, wil ik de aandacht vestigen op hoeveel van ons er zijn en mogen zijn!

Creër op 1 juli eenheid en herkenning, door al onze vlaggen, als afstammelingen van de Afrikaanse diaspora op te hangen. Hoe fijn zal het zijn voor een klein kind om door straten vol prachtig gekleurde vlaggen te lopen ... om te zien dat je niet de enige bent en dat er veel meer mensen zijn zo als jij?

Het zal tevens aan de wereld laten zien achter hoeveel voordeuren mensen wonen met een andere afkomst, hoeveel gezinnen en personen er dus zijn die afstammen van de Afrikaanse Diaspora en hoeveel mensen er zijn die problemen ondervinden van al het (institutionele) racisme.

Zelf heb ik dit al gedeeld met mijn omgeving; helaas is mijn bereik niet zo groot. Ik vraag uw hulp om dit initiatief te delen met uw achterban. .

Elke vlag is welkom. Hoe meer support des te meer eenheid!.

Mocht u vragen hebben, is iets niet duidelijk of wilt u de foto van uw vlag in sturen dan kan dat naar kleurjestraat@gmail.com

WAVE YOUR FLAG 
Yazzmin Bergraaf