discriminatie

Marechaussee aangeklaagd over etnisch profileren

Vier maatschappelijke organisaties spannen, samen met twee individuele burgers en drie andere organisaties, een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat vanwege etnisch profileren door de Koninklijke Marechaussee.

Tags: 

Britse journalistenunie roept Nederlandse journalisten op tot objectiviteit in zwarte Pietverslaggeving

Journalisten die verslag doen van het zwarte Pietendebat dienen zich te houden aan de journalistieke regel dat “van journalisten geen materiaal dient te komen dat discriminatie op basis van ras en kleur bevordert”. 

Tags: 

Discriminatie op basis van huidskleur koploper in Nederland

Discriminatie op grond van herkomst en huidskleur blijft koploper in discriminatie ervaringen in Nederland, meldt de Discriminatie Monitor 2015 die vandaag is geïntroduceerd.

De monitor die werd samengesteld door het Discriminatie Meldpunt Groningen, Meldpunt Tûmba en Meldpunt Discriminatie Drenthe, werd gepresenteerd in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, vandaag 21 maart 2016.

Tags: 

EC rapport: discriminatiegevoel in Nederland het hoogst

Het percentage mensen dat denkt dat er gediscrimineerd wordt op grond van etnische afkomst ligt in Nederland het hoogst van alle Europese landen. Dit zegt een dat in oktober is gepubliceerd door de Europese Commissie.

Voor dit rapport werden inwoners uit alle EU-lidstaten ondervraagd naar hun persoonlijke ervaringen met discriminatie in het afgelopen jaar en hoe zij denken over discriminatie als maatschappelijk probleem.

Tags: 

Onderzoek bewijst: politie discrimineert

De Nationale Politie zegt dat het thema discriminatie hoog op haar agenda staat, schrijft RTLNieuws vandaag. Het medium schreef dat de politie dat zei naar aanleiding van een onderzoek dat uitwees dat Nederlandse agenten op grote schaal  discrimineren.

Het onderzoek was gepleegd door  de antropoloog Paul Mutsaers, wiens afstudeeropdracht door Trouw belicht werd.

Tags: 

Pagina's