Focus

Vroeger, als we een potje gingen voetballen, gingen we altijd eerst even “pieken”: alle jongens op een rij en dan gingen twee van ons spelers kiezen (pieken) die ze in hun team wilden. Ik werd nooit gekozen.

Want ik wist niet te voetballen. En dat wist iedereen. Als je wilde verliezen dan moest je mij in je team hebben.

Mijn kracht zat hem in de intelligentere kwajongensstreken, maar ik was ook die gast die een meter voor de goal stond en de bal 10 meter over de lat heen schoot (true story). I couldn’t play the game for shit!

Trump is als president wat ik ben in een voetbalteam. Hij zou nog keeper zijn in het doel van het andere team.

Het enige verschil is dat hij wel gekozen werd.

Toen hij zich kandidaat stelde, wisten zijn volgers dat hij tientallen keren failliet was verklaard, ze wisten dat hij een fucking racist was die onschuldige zwarte tieners wilde laten opsluiten en het was wereldnieuws dat hij er heilig in geloofde dat zijn celebrity status betekende dat hij vrouwen bij de pussy mocht grijpen.

Maar ze verkozen hem toch.

Ze zagen hoe hij zich toen als een dolgedraaide mammoet een weg baande door het presidentschap, waar zijn voorganger als een sierlijke ballerina doorheen gedanst had; hij corrumpeerde alles, gaf zijn ongekwalificeerde vriendjes en kinderen allerlei banen, maar zijn volgers bleven in hem vertrouwen.

Ook toen hij opschepte over zijn verliefdheid met dictators, toen hij bevriende presidenten chanteerde, toen hij zonder condooms pornosterren neukte en met geld de mond liet snoeren, en toen hij zich liet onderdompelen in golden showers van Russische hookers.

Trump heeft er de afgelopen jaren singlehandedly voor gezorgd dat middelmatigheid een kunst werd.

En hij was er niet eens mooi listig mee. Zijn onbetrouwbaarheid, leugens en corruptie waren allemaal zo open en bloot dat zelfs Stevie Wonder het met zijn ogen dicht nog kon zien.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1249307795196952576

Maar die dommies geloven in deze president die in een Tweet van 140 characters vijf spelfouten schrijft waaronder zelfs zijn eigen naam, die op zijn telefoon in slaap viel en COFVEVE kont-Tweette, en recht de zon inkeek bij een zonsverduistering; die zichzelf vergeleek met Jesus maar mensen een happy Pasen wenste.

Toon me je leider en ik weet wie je bent. Trumps volgers zijn die mensen die een paar weken geleden doodgingen omdat ze een middel hadden ingenomen dat hij hen adviseerde tegen Coronavirus. Die juichden toen hij middenin de voortschrijdend moordende pandemie de geldkraan naar de Wereld Gezondheids Organisatie dichtdraaide. Die gingen de straat op en eisten dat de wereld doet alsof Corona maar een griepje is. Die gaan nu bleekmiddel en desinfectant injecteren omdat hij dat aanraadde.


Ze zijn net die lemmings die in dat fabeltje van de afgrond springen omdat hun leider dat aanbeveelt. Hoe dom moet je zijn? Hersenloos maar wonder boven wonder toch ge-brainwashed.


Dat is dus Trumps team en aanhang. Zo dom als een klerenhanger, maar toch overtuigd van zijn superioriteit.

Een team dat een voetballer van mijn kaliber piekt als leider, is een team dat je makkelijk verslaat … als je focust. Zeker als de game gaat om wie bovenop eindigt na deze verschrikkelijke epidemie; want daar gaat dit wel om. Don't get it twisted.

De wereld is nu op standstill en gaat nog even op zijn kop. Wat boven is kan onderin terechtkomen wanneer de kaarten geschud zijn. 

Focus, my people, focus. Dat dit soort idioten altijd wonnen is wonderbaarlijk. Maar als ze er na Corona weer bovenop uitkomen, zegt het meer over ons dan over hen.

Want dat hij er niks van bakt is duidelijk. He can't play this game for shit!

Ik ken van die mensen die altijd roepen dat anderen die zichzelf superieur achten, dingen van ons hebben afgepakt die hen macht geven. Dat "wij" het eigenlijk zijn, die superieur zijn.

Nou! Dit is je kans. Als je iets van iemand vindt, moet jij bewijzen dat jij dat niet bent.

Grijp je moment. Piek een winnend team en laat zien dat jij een master bent in de game. Versla die volgers die altijd in de weg stonden met hun racisme, hun leugens, hun dominantie en hun vermeende superioriteit, want ja, hoe moeilijk moet het zijn om lemmings te verslaan die al richting de afgrond rennen?

Focus!

Or forever hold your peace.