Afbeelding

Zo maak je jouw kerst een Black X-mas

Ralitsa Vliese

Door Ralitsa Vliese

De kerstdagen staan alweer voor de deur. En menig kerstfanaat zit natuurlijk te wachten op de weerberichten voor de dagen. Want een witte kerst, dat wil toch iedereen?

Wij van AFRO Magazine niet. We will give you the blackest Christmas ever! Want je boom kan wel zo mooi zijn, er moet wel wat onder hè! Dus voor alle mensen die nog een kerstkado nodig hebben of die gewoon laat zijn begonnen (me...) hieronder een overzicht van Black Owned Businesses die nog een mooie december/kerstactie hebben.

Coloured Goodies

Er moet uiteraard aan de kleintjes worden gedacht. Of aan het kind in jezelf, of... je zoekt een ander smoesje om jezelf deze mooie pop cadeau te doen, want onze (lees: MIJN) lieve tante Ellen geeft je maar liefst 5 euro korting bij aankoop van een van de grote afrodolls Selah of Nelson! Daarnaast is ze maandag 24 december gewoon open voor de last-minute shoppers!

The Coloured Goodies Experience

Afgelopen jaar hebben tante Ellen Brudet (Coloured Goodies) en ik het al geflikt. The Coloured Goodies Experience met 52 black owned businesses en 750 (!) bezoekers. In 2019 moet alles groter: The Bigger The Better! Op zondag 24 februari is The Experience er weer met 75 black owned businesses en de verwachting is dat het NOG drukker wordt dan de vorige editie! De kaartjes worden al als kerstkado gekocht en zo heb je natuurlijk ook geen POSTNL-stress (hint.. hint..). De kaartjes kosten 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kids en zijn te verkrijgen via black owned ticketshop YourTickets:

ABOUT PARIS-LONDON

Je zal er met de kleding van About Paris-Londen nooit hetzelfde uit zien als een ander. De opvallende en unieke stuff van APL makes you feel very extra! Goede kadotip dus voor de kerst. Met de kortingscode "HOLIDAYS" krijg je 50% korting op alle accessoires in de webshop 

Suriname Bekend(t)

Helaas kunnen wij niet allemaal richting Suriname met de feestdagen. Sommigen van ons blijven achter in dit koudkikkerlandje. Maar om toch enigszins daar te kunnen zijn heeft Suriname Bekend(t) een mooie actie! Je krijgt op de website tien euro korting op de mooie boeken waar onze Surinaamse helden prachtig in zijn geportretteerd. Staat mooi hoor, zo onder de boom!

House of Sanaa

Ook House of Sanaa denkt deze koude dagen met je mee. Candi snapt dat je je goed moet aankleden en geeft daarom dus elke dag een nieuwe aanbieding tijdens 12 Days of Sanaa Holidays! Hou de instagrampagina goed in de gaten.

IMJ Clothing

Ook June laat je niet in de steek deze winter. IMJ Clothing heeft korting op (mannen)boots, laarzen, hakken, fannypacks, jassen, noem het maar op. Neem een kijkje op zijn Facebookpagina and go get some Afrikan gear!

My DollishHair

Join the DollishArmy! If you want your wig to be slayed for the gawds moet je bij Loulou van Loon zijn! Op de website van My DollishHair krijg je 20 euro korting op elke bundle! Shop till you drop and don't forget to flip that hair, girl!

AfroGold & Daffie Be Proud

De kou in december is funest voor mensen vanaf type 3 haar, maar daar hebben Farida en Daphne wat op: de AfroGold leave-in conditioner en de hele lijn van Daffie Be Proud zijn afgeprijsd deze feestdagen! Met maar liefst 25% korting in de webshop! Koop ze helemaal leeg! 

Nova Natural Hair

Geen tijd voor batjouw lippen deze feestdagen hoor. Stuur Renova Keteldijk een berichtje als je gebruik wil maken van de 25% kortingsactie op haar home made body- of lipscrub! Je krijgt ook korting op de rhassoul haarmasker! http://www.facebook.com/novanaturalhair/

Drunk 'N' Slush

Er moet natuurlijk ook wel wat te proosten zijn hè! Laat de procentjes maar komen! Drunk 'N' Slush geeft je korting op de alcoholische slushes en op de Jello in a Glass shots! Bezoek de Facebookpagina om te bestellen!

VonWise & TattooChivv

Voor de mensen die groots denken hebben TrenchArt-tattoo artiesten VonWise en Tattoo Chivv een hele leuke actie. So if you wanna get that ink, now is the time! Maak een afspraak via de Instagram van VonWise of Tattoo Chivv en ga tatted up het nieuwe jaar in!

Naireen Rahmeek Williams

Christmas is all about love... en liefde gaat door de maag. FACTS! En dat weet Naireen Rahmeek Williams ook, dus connect haar voor de lekkerste hapjes en snacks straight out of the Antilliaanse keuken! Stuur haar een pb op Facebook! 

Dee Deelux

Wat er aan komt, moet er ook ooit een keer af. Weer in shape komen na alle pom en ayaka-vreetpartijen, hoe dan? Dee Deelux komt je tegemoet met een gruwelijke actie op haar waistshapers! Be prepared voor je goede voornemens van 2019! Bestellen kan via haar Facebook pagina

Femininity

En als je daarna toch in shape bent of je wil er met de feestdagen er gewoon extra smooth uitzien, moet je bij Femininity zijn! Ze heeft een leuke korting op alle waistbeads, die je trouwens ook nog eens zelf kan samenstellen! Stuur haar een berichtje op Instagram en shine meer dan die piek op je kerstboom!

BP Melanin Rich

My girl Britteney heeft ook een leuke actie bij BP Melanin Rich. Je krijgt maar liefst 20% korting in de webshop! Dus check het op haar website. Komt het zien, komt het zien!

B-Unique Fashion

Mocht je nog niet zijn uitgeshopt, heeft B-Unique Fashion ook nog een leuke actie. Hey, wie weet vind je wel je kerstoutfit. Stuur selfies! Je krijgt 10% op de gehele collectie hier te zien.

Your Coilyness

Your Coilyness is BACK! En ze komt meteen met een knaller: 50% korting op alle sieraden in de webshop! Dus sla je slag. Denk ook aan mij trouwens...

Ratje's Photography

Picture or it didn't happen.. En Ratje komt om de hoek kijken! Wil jij een fotoshoot van een halfuurtje in je eigen woonkamer? Dan kost het je maar 60 euro en als kersje op de taart krijg je 4 bewerkte foto's in hoge resolutie! Stuur haar een mailtje via ratjesphotography@gmail.com!

Project Puur

Ogenda ging als een speer deze zomer met haar nieuwe boek: De familie Puur. Heel leuk voor de kids en staat ook nog eens erg leuk onder die grote dennenboom in de woonkamer. Koop 'm via de website voor je eigen kids, die van de buren, die van je zus en vergeet vooral je neefje in Suriname niet! 

YEMA

Boek nu jullie verwen moment voor twee.

Keuze uit: massage rug/nek/schouders, voetreflexologie, Gezichtsreflexologie, basis facial of pedicure. Jullie worden na de behandeling verwend met een fruit hapje en een goodiebag.  Boeken voor 23, 24 en beide kerstdagen op uiterlijk vrijdag 21 december

YEMA is the place to be.

 Adede Lifestyle

Wie gaat de pom doen? Hoelaat komt tante Wonny? Brengt oom Guno de whiskey en neemt hij neefje Gilly mee of..? Planning is EVERYTHING! Daarom krijg je via Adede een gratis digital planner!

Miss Supermodel Worldwide Africa

2019 zit vol events die je niet mag missen! Miss Supermodel Worldwide Africa geeft jou de tweede toegangskaart voor de Grand Finale cadeau die op 23 februari plaatsvindt! Ga naar hun website voor meer info

House of Glam

Smile for the camera! Krijg met House of Glam die stralende witte tanden die je altijd in reclames ziet. House of Glam geeft 20% korting weg op de Silver, Diamond & V.I.P. treatments! Afspraak maken kan via WhatsApp!

Bijzonder ZIJN

Ook niet te vergeten: bij Bijzonder ZIJN krijg je 25 euro korting voor Hypnotherapie en persoonlijke ontwikkeling. Maar dan moet je wel voor 31 december een afspraak maken voor dit jaar of voor 2019 op hun website!

Dat waren ze dan voor dit jaar. Now go and make your Christmas a Black X-Mas.

Namens AFRO Magazine wens ik u allen een hele fijne kerst toe.

En o ja, mocht u na dit artikel nog geld over hebben, denk dan aan mij ...