Win kaartjes voor Mijn (Bij)Vrouw

AFRO Magazine mag 2X2 kaartjes weggeven voor de nieuwste voorstelling ‘Mijn (Bij)Vouw’ van acteur Raymi Sambo, Wil jij naar de voorstelling op zaterdag 10 december in het te Rotterdam, lees dan door.

Mijn (Bij)Vrouw’ is vanaf oktober 2016 te zien in de theaters. Raymi schittert samen met Rotterdammer Ritzah Statia en Sabrina van Halderen in dit stuk dat totnogtoe alleen lovende recensies kreeg.

"De voorstelling Mijn (bij)vrouw is geen traditionele zedenkomedie over een Surinaamse man, heen en weer geslingerd tussen zijn vrouw en zijn bijvrouw. Het stuk is verrassender, intrigerender en diepmenselijker dan de titel en de ondertitel (‘leve de polygamie’) doen vermoeden... Zo eenvoudig als de opzet van het verhaal is, zo genuanceerd en diep invoelbaar worden de verhoudingen gebracht... De wirwar van loyaliteiten en het aanmodderen komt goed uit de verf." Theaterkrant

Mijn (Bij)Vouw’ is een liefdevolle zedenthriller en gaat over polygamie in de Caribische samenleving waar het hebben van een bijvrouw gebruikelijk is, terwijl er tegelijkertijd een taboe op rust. De voorstelling is gebaseerd op een waargebeurd Nederlands (!) verhaal waarin een binnenvrouw de baby van de bijvrouw adopteert en breekt met het cliché van de passieve binnenvrouw die haar man zijn gang laat gaan, ondanks haar verdriet over de situatie.

Mijn (Bij)Vrouw gaat in universele zin over de vernietigende kracht van liefde en over de uiterste consequentie van een teveel aan verlangens en verdriet.

"Nederland is het enige land ter wereld dat adverteert met ‘second love’. Toch vinden wij het hebben van meerdere vrouwen abnormaal en veroordelen anderen, zoals Caribische mannen, die naast hun officiële echtgenote nog andere vrouwen hebben. Maar is het hebben van een bijvrouw echt zo vreemd? Of zijn wij in staat om met meerdere mensen tegelijkertijd een liefdesverhouding te hebben?," schrijft Raymi er zelf over. 

Geïntrigeerd? Wil je Mijn (Bij)Vrouw’ zien?  

Stuur dan een email naar info@afromagazine.nl met de juiste antwoorden op de volgende vragen:

  1.  Noem 2 voorstellingen die Raymi Sambo eerder heeft gemaakt.

  2.  In welke tv-serie speelt Raymi Sambo op dit moment? 

Beide antwoorden goed? Dan krijg je (misschien) één van de twee setjes kaartjes die wij mogen weggeven. We maken de winaars aanstaande maandag bekend.