Ruminaily en Dalea zochten Siba op

Ruminaily Alberto en Dalea Pinas wilden dat Siba, de zwarte vrouw die van een trap werd geduwd door een brute AirBnB verhuurder, in ieder geval naar huis ging met de gedachte dat er mensen zijn die haar hebben opgevangen na zo een levensgevaarlijke situatie . "We vonden dat we wat moesten doen voor haar, ongeacht we haar niet kenden." Ze gingen naar Siba toe met spullen vanuit de zwarte cultuur die haar liefde, bescherming en healing moesten bieden.

RuminRuminaily Alberto en Dalea Pinas met Sibaaily vertelt erover:

"Het was nog vroeg toen we het video fragment van Sisa zagen, waar ze van de trap geduwd werd. En terwijl ik het fragment bekeek voelde het alsof ikzelf van de trap werd geduwd.

Ik kreeg pas in de gaten dat ik huilde toen mijn mobielscherm nat werd van de tranen die stroomden; mijn handen trilden van woede. Op de WhatsApp stuurde Dalea mij een voice memo met precies dezelfde emotie die ik voelde. Ook zij huilde en ze was in huis aan het ijsberen. Ons gevoel was hetzelfde: dit kon niet en we moesten iets doen!

Dalea wilde meteen overgaan tot handelen. De desbetreffende man moest hiervoor boeten. Ze zei 'Rumi, ik weet niet wat jij gaat doen, maar ik ga naar dat AIRBNB adres'. Zonder enige twijfel zei ik meteen dat ik mee ging! Dit was een onmenselijke daad en wij zouden hem eens laten voelen wat onmenselijk is!

Toen herinnerde ik me een belofte die ik aan mezelf had gemaakt, om mijn energie voortaan alleen in te zetten voor de Black community en niet meer te verspillen aan de witte agressor. In de tussentijd kreeg Dalea het bericht dat de man al opgepakt was. Ik was toen al op Facebook aan het zoeken naar Siba en stuurde haar een persoonlijk bericht.

Ik vertelde haar wat het ons deed en dat ik, samen met mijn sis Dalea naar haar toe wilde komen om haar wat te brengen namens de Black community; niet alleen uit liefde voor haar, maar ook vanwege het feit dat wij haar wilden laten weten dat ze niet alleen staat in dit gevecht en dat wij pal naast haar staan. Toen gaf ze ons haar adres.

Dalea zei natuurlijk dat ze mee ging. Siba was prioriteit nummer één en haar gezondheid en gemoedstoestand onze focus.

Wij hadden niet naar reacties gekeken en ook niet gelezen wat mensen van de zwarte gemeenschap online tegen en over elkaar zeiden.

Wij zijn zonder na te denken gewoon gegaan, met spullen vanuit onze cultuur die haar liefde, bescherming en healing bieden. Alles spiritueel en natuurlijk. Van suikerriet, kokosolie, kenepa's en avocado tot aan een kalebas. Wij zijn geweest en wij stonden daar namens velen! Het belangrijkste dat wij als zwarte gemeenschap gemeenschap kunnen uitstralen, in situaties zoals deze is liefde en eenheid en dat hebben wij haar gegeven.

Siba gaat nu naar huis met de wetenschap dat er mensen zijn in Nederland die haar hebben opgevangen na zo een levensgevaarlijke situatie. 

Ongeacht zij ver van huis is wilden wij haar het gevoel geven van broederschap en eenheid en dat is het allerbelangrijkste wat een community kan geven. Het gevoel en bewijs dat zij hier niet alleen in staat, maar dat zovelen het gevecht met en voor haar zullen aangaan. In de zwarte gemeenschap is haar pijn ook onze pijn en treft dit dan ook ons allen!

Siba was erg emotioneel en begon te huilen terwijl we aan het uitleggen waren wat er in het fruitmand zat en hoe zij de spullen moest gebruiken. Ze was zo geraakt en dankbaar om ons te zien, dat ze geen woorden kon vinden.

Ze zei 'Wow. Thank you', maar wij accepteerden geen dank. Dit zien wij als onze plicht aan iedere zwarte persoon. We are our community's keeper.

Wij willen dat niet alleen de man, maar ook zijn vrouw moet worden opgepakt die medeplichtig is geweest, erbij stond en er na keek toen hij Siba van de trap duwde!

Siba verdient gerechtigheid voor wat haar is aangedaan; dus geen taakstraf, maar een gevangenisstraf en een geldboete voor alle pijn en deze traumatische ervaring die zijn nog zal gaan moeten verwerken.

- zijn naam en de naam van zijn vrouw moeten bekend worden gemaakt en de rechter moet hun een levenslang verbod geven om ooit nog een huis te kunnen verhuren. Net als hoe pedofielen nooit meer met kinderen mogen werken.

- racisme moet gevolgen hebben! Dat racisme niet tastbaar is voor witte mensen wilt niet zeggen dat het er niet is! Gevangenisstraffen moeten er volgen. Zolang dit niet gebeurt, zal er voor het systeem nooit voldoende bewijs zijn voor het vervolgen van racisme. Racisme moet strafbaar zijn en zware straffen moeten hier uit voort vloeien. Point Black!

Maar ik weiger te wachten op autoriteiten. Laten wij als zwarte gemeenschap een warning uitzenden dat wij over zullen gaan tot handelen. If you touch one of us, you would have to fight with ALL OF US!