Internationale Vrouwendag 2019 - Youth Tech Fest where Girls innovate

Voor Internationale Vrouwendag 2019 organiseert  samen met  gratis STEM-workshops voor meisjes tussen 11  en 18 jaar uit Amsterdam en omstreken.

In het samengestelde maximaal 5 uur durende programma op 9 maart 2019, jonge meisjes op een leuke en interactieve manier leren innoveren. 'Youth Tech Fest where Girls innovate' vindt plaats in Amsterdam, in het Coding College Amsterdam (), wat te boek staat als de beste coding school ter wereld, op het Marineterrein.

Coderen en robotica

Daar zal CODAM gratis aan maximaal 35 scholieren workshops geven, zoals coderen en robotica. De meisjes krijgen na afloop het boekje The New Girl Code als cadeau mee. 'Youth Tech Fest where Girls innovate' is een initiatief van Diversity4Tech.Science (oprichtster Dymutsja) en andere topvrouwen zoals onder andere Lisanne Brons van Microsoft, werkzaam in de technologie.

Diversity4Tech.Science streeft ernaar om STEM-onderwijs toegankelijk, betaalbaar, leuk en inspirerend te maken voor iedereen, ongeacht geslacht, cultuur en achtergrond.

Vrouwen en minderheden

Een voornamelijk doel is vooral vrouwen en minderheden te versterken in de technische industrie (onderwijs en arbeidsmarkt) door verbetering van het STEM-onderwijs.

Eerste activiteit voor Internationale Vrouwendag: op een leuke, interactieve en aantrekkelijke manier technologie en wetenschap op de kaart zetten. Codam hoopt hiermee het STEM-niveau en interesse van lokale jonge meisjes te verhogen en zo de inschrijvingspercentages van meisjes aan de hogeschool en universiteit met aanverwante technische studies te verhogen.

 Aanmelden voor het event tot met 5 maart 2019 doe je .