Black Male Achievers gaat zwarte mannen inspireren, motiveren en activeren

De Black Male Achievers hebben grootse plannen voor 2019. De groep, die startte als een dertigtal mannen die in oktober samenkwamen voor een foto die enkele dagen lang het internet domineerde, kondigde vandaag aan dat er een stuurgroep gevormd is die proactief aan de slag zal gaan 'om alle zwarte mannen te inspireren, motiveren en te activeren.'

Black Male Achievers groepsportret-3 © Les Adu 2018

Hierin is de visie dat "De Black Male Achievers een fysiek platform is om alle zwarte mannen nationaal en internationaal te empoweren en zichtbaar te maken vanuit het credo ‘’Hierzijnwij’’. Met dit credo creëren wij een platform om de solidariteit te stimuleren en tegelijkertijd een klankbord te zijn voor  personen en organisaties die zich inzetten voor een inclusieve samenleving," zeggen ze in het persbericht.

Sinds de mannen -als onderdeel van de Black Achievement Month- samenkwamen in Amsterdam Noord voor de indrukwekkende foto, zijn de Black Male Achievers intensief met elkaar in contact gebleven in een actieve WhatsApp groep. Op zaterdag 1 december gingen enkele van ze langs bij het Weekend College van Amsterdam Zuidoost om cadeaus uit te delen op de kinderdag zonder racistische stereotyperende karikaturen. 

Ondertussen "waren we druk bezig om de plannen en financiering op orde te krijgen voor 2019," meldt het persbericht. Een stuurgroep is gevormd, waarin Serginho Stekkel projectleider en woordvoerder is en John Leerdam, Steve Montroos en Shaneequa Vrede leden. Dichter Gershwin Bonevacia die voorheen de trekker was van het initiatief heeft geen actieve rol meer.

De stuurgroep zal opereren op een proactieve manier vanuit de visie om alle zwarte mannen te ondersteunen en te stimuleren, en op zoek te gaan naar samenwerkingen, om op een duurzame manier verbinding te leggen. "Het inspireren, motiveren en activeren van zwarte mannen behoort tot de belangrijkste doelstelling. De Black Achievement Month is hierin onze grootste partner."

De groep meldt dat het nieuwe jaar begint met een nieuwjaarsreceptie waarbij de plannen verder uiteengezet zullen worden.