ZEP brengt Arabische Hamlet

ZEP Theaterproducties brengt 400 jaar na de dood van Shakespeare zijn beroemdste werk naar het theater: Hamlet gaat op vrijdag 30 september 2016 in première in Theater Bellevue, als een actuele, Arabische thriller.

Regisseur Peter Pluymaekers die in 2015 ook Othello bracht, bewerkte het stuk samen met rapper Brainpower.  Hamlet zal tot en met 23 december in heel Nederland te zien zijn. "Het wordt gespeeld door een topcast met Tarikh Janssen in de hoofdrol. Het is een fysiek gespeelde thriller vol humor, adrenaline, zang en spoken word," zegt ZEP in een persbericht.

Hamlet gaat over de prins die alles op het spel zet om zijn vader te wreken. Hij moet niets hebben van de liefde tussen zijn moeder en oom Claudius. Als een mysterieuze verschijning hem toevertrouwt dat zijn vader door Claudius is vermoord, zint Hamlet op wraak. Hij raakt verscheurd tussen zijn boosheid en de loyaliteit aan zijn moeder. Ondertussen staat de vijand aan de grens. Oorlog dreigt. Hamlet belandt in een tweestrijd: is hij terrorist of vrijheidsstrijder? Zijn of niet zijn, dat is de vraag.

ZEP Theaterproducties

ZEP werd opgericht in 1998 met als doel gedurfd, spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig theater te maken voor een jong-van-geest publiek. Regisseur Peter Pluymaekers bewerkt klassiek toneelrepertoire tot rauwe en toegankelijke voorstellingen met een literaire inslag. In zijn voorstellingen vertaalt hij de essentie van dit repertoire naar de wereld van nu, onder andere door uitingsvormen uit de populaire cultuur te gebruiken. Het resultaat is een hedendaagse stijl – mét respect voor de klassieke theatertraditie – die succes boekt bij zowel jongeren als volwassenen.

Cast

Tarikh Jansen (Smoorverliefd, Ik Ook Van Jou), Jouman Fattal (Project Orpheus), Gürkan Kücüksentürk (Taart, Het Schnitzelparadijs), Nanette Edens (Colombina 2010), Abdelkarim el Baz (Staal), Evrim Akyigit (Levenslied), Said El Abboudi.

Meer informatie: www.zep.nu