Moed

Door Astrid Elburg

Ik neig er niet toe om te denken in black achievements als ik kijk naar de waardering van de Afro gemeenschap in Nederland op dit moment.

Kijkend naar de sociaaleconomische positie van zwarte mensen in de wereld, is het altijd mijn ambitie geweest om een bijdrage te leveren aan mijn eigen directe omgeving, waar dat mij zou lukken.

In onze gemeenschappen zijn er een paar urgente ontwikkelvraagstukken waarmee wij aan de slag moeten. Samen hebben wij de opdracht om betere sociale en economische strategieën te ontwikkelen, om actief de verantwoordelijkheid te nemen voor onze toekomt.

Het is in eigen ons belang, in het belang van onze kinderen en van de samenleving. Er is veel werk aan de winkel.

Ondertussen doe ik gewoon mijn werk en span ik mij met plezier in om het verschil te maken. Mijn ONYX Academy traint professionals voor Ownership en Leadership.  Ze worden weerbaarder, autonomer en authentieker om te kunnen duelleren op een, ook voor onze groep, grimmige arbeidsmarkt. Bij gelijke intellectuele geschiktheid stromen wij mondjesmaat door en waardig overeind blijven op de werkvloer is ook een uitdaging.

Dankbaar ben ik voor mijn gezondheid, voor mijn twee gezonde dochters en voor het feit dat ik elke dag de energie vind om geïnspireerd het andere deel van mijn werk te doen, als organisatieadviseur, docent character building, toezichthouder en executive coach.

 ‘Achievements’ gaan wat mij betreft over het leveren van een bijdrage aan een groter geheel. Achievement over individuele prestaties. Deze zijn persoonlijk, subjectief en relatief.

Mijn belangrijkste achievement is moed. De dagelijkse oefening in moedig zijn zodat ik bewust, alert en fit de wereld tegemoet kan treden om mijn ambitie om onze wereld een beetje beter te maken, te concretiseren. 


Astrid Elburg is Consultant, adviseur, docent aan de Bildung Academie (VU), toezichthouder en commissaris en global executive coach en trainer in Ethisch Leiderschap en social-dynamics.