Marjorie De Cunha onder de geridderden

"Ik zweef nu. Ik ben er vanmorgen naarte gelokt, maar ik wist niet dat het zou gebeuren. Het was een complete verrassing," vertelt  de Amsterdamse maatschappelijk ondernemer Marjorie "March" De Cunha. 

De in Suriname geboren bewoonster van Amsterdam Zuidoost werd dinsdagochtend 26 april door burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

"Het heeft hare majesteit behaagd,”

Ze kreeg deze waardering voor haar inzet met betrekking tot  emancipatieproces van meisjes en vrouwen. De burgemeester benadrukte haar inzet voor het stadsdeel Zuidoost. Ze realiseert daarnaast al 23 jaar de Miss Charme verkiezing, een evenement waarbij de horizon verruiming van jonge studenten centraal staat.

Tevens is zij oprichter van de st. Women Connect 2 Success en is zij lid van diverse adviesraden, waaronder de adviesraad voor bewoners van IAMsterdam. Als Talkshow host van WomenTalkbyMarch is zij regelmatig in diverse theaters te vinden en bespreekt zij samen met Jorgen Raymann taboe onderwerpen. Oktober realiseert March zoals vrienden haar noemen, met o.a. IAMsterdam als partner de Miss Amsterdam verkiezing 2016.

Naast Marjorie de Cunha  kregen dit jaar nog 37 Amsterdammers een lintje .Veertien Amsterdammers waaronder March werden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.