Ugandees/Nederlandse song writer Isaac Bullock en co-schrijver/classical muzikant Marlice Baart

Haarlemse muziekgroep Kyakuwa wint prijs voor Best Social Causes 2020

De Haarlemse muziekgroep Kyakuwa heeft de prijs voor Best Social Causes 2020 op het de International Songwriting Competition gewonnen. Hun liedje "One Meter Fifty" werd op maandag 3 mei 2021 gekozen uit meer dan 26.000 inzendingen wereldwijd.

youtube.com/watch?v=MP1_92NZGp8

“One Meter Fifty” is geschreven door Ugandees/Nederlandse song writer Isaac Bullock en co-schrijver/classical muzikant Marlice Baart, en geproduceerd door DJ NLZ. Het is een lied over hoe de pandemie het leven van iedereen wereldwijd heeft beïnvloed. Het is een oproep om te verenigen, samen sterk te staan tegenover een collectieve tegenslag, op zoek te gaan naar kansen en het is een oproep tot hoop.

Wanneer we onze krachten bundelen, kunnen we samen de doos van Pandora met moed inkijken."

De jury van de International Songwriting Competition 2020 bestond uit Dua Lipa, Coldplay en Tom Waits.

Het behalen van deze onderscheiding is nog maar het begin voor Kyakuwa. De groep bestaat nu sinds maart. Bullock die zichzelf meer een funk muzikant noemt, speelt sinds zijn zesde; Marlice heeft een klassikale achtergrond.

One Meter FIfty was de eerste song die wij samen schreven" 

De groep heeft als doel om samen te werken met mede-impactmakers door het open online platform te omarmen en mensen te inspireren om de ‘silver lining’ te zien door middel van impactvolle muziek."

In slechte tijden is heruitvinding de weg vooruit. Wat gebeurt er als twee muzikanten geen live shows meer kunnen doen? We speelden op de grootste festivals en concertzalen en toen, net als zoveel anderen, werden we gegrepen door het geluid van stilte. Om de pandemie het hoofd te bieden, hebben we onszelf opnieuw uitgevonden: Kyakuwa is geboren.

Ziet u mogelijkheden om anderen te verbinden via muziek ? Neem gerust contact op met Kyakuwa