Frank Wijdenbosch komt met Lifestyle evenement Zuidoost

Theatermaker Frank Wijdenbosch  (Seven arts) presenteert met steun van GGD, Got2bfit, Swazoom, Bijlmer Parktheater en stadsdeel Zuidoost het Lifestyle evenement Zuidoost in het Bijlmer Parktheater op vrijdag 18 september. 

Zelf voert Wijdenbosch tijdens het evenement drie keer zijn theaterstuk Kophonger op, over dilemma’s, de ongemakken en de verleidingen van zijn persoonlijke strijd tegen obesitas. Naast deze uitvoeringen zijn in het theater verschillende activiteiten, zoals een informatiemarkt, Salsa /Zumba les, een nordic walk en een paneldiscussie.

In Amsterdam hebben meer dan 30.000 kinderen en jongeren overgewicht. Dat betekent dat één op de vijf Amsterdamse jongeren te zwaar is. Dit heeft ernstige gevolgen voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Daarom zet de gemeente fors in op het terugdringen en voorkomen van overgewicht bij kinderen. In Zuidoost wonen relatief veel kinderen met overgewicht, vandaar dat het stadsdeel veel activiteiten organiseert om jongeren en hun ouders te informeren over gezonde voeding en voldoende bewegen.

Bestuurder Urwin Vyent: “Wij werken in Zuidoost heel actief mee aan het programma Amsterdam Aanpak Gezond Gewicht. In delen van Zuidoost is op dit moment 3  op de 10 jongeren te zwaar. Daar hebben deze kinderen nu vooral hinder van , maar zal echt gezondheidsproblemen geven indien we deze jongeren en hun ouders nu niet leren dat ze hun leefstijl moeten aanpassen.

In juni 2015 konden bewoners van Zuidoost meedenken met de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. Negen bewonersideeën zijn geselecteerd, met verschillende projecten voor verschillende leeftijdsgroepen. Wel zijn ze allemaal gericht op gezonde voeding, bewegen en een gezonde leefstijl.

Het evenement is één van deze geselecteerde bewonersideeën. 

De dag is gratis te bezoeken, met uitzondering van de avondvoorstelling van 17.00 uur. Kaarten voor de avondvoorstelling kunnen besteld worden bij het Bijlmer Parktheater (020 311 3930). Kijk voor het volledige programma naar de flyer in bijlage.

Wanneer: vrijdag 18 september
10.00 uur 1ste voorstelling
13:00 uur 2de voorstelling
17:00 uur 3de voorstelling

Waar: Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240

Bron: amsterdam.nl

foto: Frank Schoevaart