Afbeelding

manana

Eerste nieuwe namen Mañana Mañana 2024 bekend

Mañana Mañana maakt de nieuwe namen bekend van een kleurrijke line-up vol onontdekte pareltjes. In 2024 verwelkomt het festival onder andere The Grand East, Marlon Pichel, Barto, Leif de Leeuw Band, The Mocks, Kaboutertje Putlucht, Tabanka, Prize Collect, A Murder In Mississippi, JesperJesper, Astronaut, Cocobolo en Hirondelles met de voorstelling ‘Crèpe de la Bête’.

Muzikale fijnproevers kunnen weer volop grasduinen en schatzoeken op de komende editie van Mañana Mañana. Voor liefhebbers van het echte mañanagevoel is er de groovy, surf-achtige funkrock van Cocobolo, een jonge festivalband die doet denken aan Khruangbin en Tame Impala. Ook lokaal talent en singer-songwriter Astronaut kalmeert de gemoederen met diepzinnige Nederlandstalige liedjes als ‘Jij zou beginnen met de seks vandaag’. De melancholische indie- en countrysongs van JesperJesper en de dromerige janglepop van Prize Collect doen de mañana-vibes eveneens eer aan.

Sexy rock 'n roll
Is het dan alleen maar chillen geblazen op Mañana Mañana 2024? Nee! Er mag ook gerockt worden, beste mensen – bijvoorbeeld bij de gruizige sixties beat-muziek van The Mocks, de akelig sexy rock ’n roll van The Grand East of de steengoeie southern bluesrock van de Leif de Leeuw Band. Voor wie het niet hard genoeg kan is er Kaboutertje Putlucht, een stelletje okselstinkende ravers uit Utrecht die het lieflijke Landgoed Oolde van de nodige smerigheid zullen voorzien.

manana

Wereldse smaakmakers
Liefhebbers van soul komen aan hun trekken bij Marlon Pichel, een Rotterdamse zanger met een stem waar je stijl van achterover slaat en die tijdens het zingen nog een aardig robbertje drumt ook. De Belgische band A Murder in Mississippi neemt je met roots, americana en folk mee naar de ondergaande zon, bezien vanuit een krakende schommelstoel op een veranda. Dan is er ook nog het Kaapverdische collectief Tabanka, dat je zal laten dansen als nooit tevoren met hun eigentijdse interpretatie van de funaná. Dit genre werd tijdens de Portugese bezetting verboden vanwege het ‘opruiende en seksuele’ karakter. Perfect voor Mañana Mañana dus!

Spectaculair theater
Tot slot kondigt het festival twee theateracts aan. De Belgische acrobaat Barto kronkelt zijn lichaam in onmogelijke bochten tijdens zijn komische show. En de voorstelling ‘Crèpe de la Bête’ van Hirondelles zorgt dat je nooit meer hetzelfde naar een pannenkoek zal kijken.

Flinke korting
Mañana Mañana vindt in 2024 plaats van 13 tot en met 16 juni op Landgoed Oolde in Laren (Gelderland). De kaartverkoop begint op 1 februari om 10:00 met een ‘super early bird’-fase: flinke korting dus voor wie er op tijd bij is. Zo heb je al een driedagenkaart voor nog geen zeventig euro en een campingkaart voor minder dan negentig euro.

Over Mañana Mañana
Bandjes kijken middenin het bos, genieten van straattheater in een feeërieke Franse kasteeltuin en ’s avonds samen jammen bij een groot kampvuur: dat is Mañana Mañana, één van de meest sfeervolle festivals die je deze zomer kunt bezoeken. Met een kleurrijke mix van muziek, theater en natuur biedt dit alternatieve kleine zusje van de Zwarte Cross een gekke paradox tussen ‘veel te doen’ enerzijds en totale ongedwongenheid anderzijds.