De geur van bruine bonen | de nieuwe roman van Henna Goudzand Nahar

-Ilse is onderwijzeres in Amsterdam, moeder van twee pubers en partner van Henk, haar jeugdvriend met wie ze vroeger in Paramaribo op hetzelfde erf in een prasi-oso heeft gewoond.-


In De geur van bruine bonen, het eerste deel van een tweeluik geschreven door Henna Goudzand Nahar, staat het leven van Ilse Madrettor centraal. Het boek verschijnt op 25 november bij In de Knipscheer uitgeverij, toepasselijk de dag dat Suriname 45 jaar onafhankelijk is. 

Ilse’s moeder verliet Suriname rond het uitroepen van de onafhankelijkheid en Ilse blijft achter bij haar grootmoeder in Paramaribo. Dat verandert wanneer Anita Madrettor, Ilses moeder, in haar nieuwe gezin moeite krijgt alle ballen in de lucht te houden. Ilse wordt naar Nederland ‘gehaald’, waar ook haar oom Frank woont, de jongste broer van haar moeder en de belangrijkste persoon in haar leven. Wanneer Jan, de boezemvriend van Ilse, ruim dertig jaar later, tijdens een etentje met haar en zijn nieuwe vriend, over het drugsverleden van Frank begint, raakt Ilse in een crisis. De vanzelfsprekendheid van haar leven dreigt weg te vallen. Staat ze in een spagaat tussen twee culturen of speelt er iets anders? 

Het boek wordt live gepresenteerd van18:30 tot 19:30, hetgeen online te volgen is via Pakhuis de Zwijger. Wil je vragen stellen aan de tafelgasten, klik dan op “Praat mee via Zoom”.

Henna Goudzand Nahar schreef eerder de roman Hele dagen in de regen (2005) en Over het zoute water (2015). Daarnaast schrijft ze ook kinderboeken waarvan De Vrolijkste verjaardag van Sinterklaas, in 2019 verschenen met nieuwe illustraties, steeds meer zijn weg vindt in de maatschappij. 

Een gesigneerd exemplaar van De geur van bruine bonen kan besteld worden bij De boekhandel van Joan Windzak. Educulture  info@educulture.store  (het boek na bestelling afhalen). Of levering per post via Athenaeum boekhandel