Afbeelding

Lionel Martijn, vice voorzitter Caribbean Business Hub Carl Manuel, de gevolmachtigde minister van Curacao Corinne Hernandez-Croes, oprichter Caribbean Business Hub Atiyal Uslu, Corendon-oprichter Germaine Hernandez-Croes, oprichter Caribbean Business Hub Nico de Visser, voorzitter Caribbean Business Hub. Foto Nick Van Der Ven

Lionel Martijn, vice voorzitter Caribbean Business Hub Carl Manuel, de gevolmachtigde minister van Curacao Corinne Hernandez-Croes, oprichter Caribbean Business Hub Atiyal Uslu, Corendon-oprichter Germaine Hernandez-Croes, oprichter Caribbean Business Hub Nico de Visser, voorzitter Caribbean Business Hub. Foto Nick van der Ven

Corendon bij business event Caribbean Business Hub

Op dinsdag 28 mei 2024 hebben succesvolle multiculturele ondernemers elkaar wederom ontmoet tijdens een business event van Caribbean Business Hub in het historische gebouw van het Curacaohuis, het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister in Den Haag.

De zaal was volledig gevuld en onder de aanwezigen bevonden zich onder andere juristen, makelaars, headhunters, transportbedrijven, vertegenwoordigers van de ambassade van San Salvador en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De avond werd geopend door de voorzitter Nico de Visser van Caribbean Business Hub, het platform voor ambitieuze professionals en ondernemers om kansen in het Caribisch Gebied te zien en te grijpen. Hij riep Kamers van Koophandel, toeristische organisaties en ondernemersverenigingen van de eilanden op om zich aan te sluiten bij CBH om samen nieuwe kansen te creëren voor ondernemers in Europa en de Caribbean.

De Gevolmachtigde Minister C. Manuel, verwelkomde als gastheer de aanwezigen. Hij gaf aan dat er veel mogelijkheden op Curaçao zijn om succesvol zaken te doen en dat het vooral nu tijd is om de stap te zetten.

Daarna volgde als keynote speaker, de Caribische Turkse Business Tycoon Atilay Uslu, oprichter van Corendon. Op charismatische wijze gaf hij in alle eenvoud weer hoe hij zijn visie voor Corendon op Curacao heeft vormgegeven en daar een imperium heeft opgebouwd. Hij is in 2023 met zijn gezin naar Curaçao verhuisd, waar Corendon inmiddels een aantal hotels bezit. Het openen van het nieuwste hotel op Curaçao, The Rif at Mangrove Beach, was een enorme uitdaging. Corendon Mangrove Beach Resort is een van de grootste en meest duurzame hotels op Curaçao.

Curacao is na Turkije, Griekenland en Spanje uitgegroeid tot Corendons vierde populairste bestemming. Uslu gaf aan dat het aantal toeristen op Curacao in 2024 naar verwachting groeien naar 600.000 en die trend zal doorzetten de komende jaren. Corendon zet vooral in op groei van toeristen uit Noord- en Zuid-Amerika en zal het aantal vluchten naar Curacao flink uitbreiden. Curacao wordt booming.

Robby Schouten, touroperator, ondernemer en televisieproducent van Leu fo'i Cas heeft diverse ondernemers geïnterviewd, waaronder de bestuursleden van CBH. Corinne Hernandez-Croes en Lionel Martijn hebben kunnen vertellen over de kansen die een platform als Caribbean Business Hub biedt aan ambitieuze professionals. Germaine Hernandez-Croes heeft het over hun cosmeticahuis en het bekende cosmeticamerk NQ Cosmetics gehad.

Er was zoals altijd ook gelegenheid om als ondernemer en professional met elkaar bij te praten en te genieten van pittige Surinaams-Javaanse catering.

Volgend jaar viert Caribbean Business Hub 10-jarig jubileum, maar eerst vindt nog het volgende business event plaats op dinsdag 24 september 2024. Nadere info is te verkrijgen op de website www.Caribbeanbusinesshub.nl