Clark Accord Foundation houdt Sori Yu Talenti schrijfwedstrijd

Een verhaal schrijven doe je op de eerste plaats voor jezelf, omdat je iets hebt te vertellen. Daarom stelt de Clark Accord Foundation jonge schrijvers in Suriname en in diaspora tussen 15 en 30 jaar in de gelegenheid hun verhaal met anderen te delen.

Het thema is vrij. Het goed geschreven verhaal (proza, fictie, non-fictie, drama, of science fiction) van minimaal 3.000 woorden moet vóór 15 april 2021 ge-emailed worden naar clarkaccord.pr@gmail.com.  De uitslag van de wedstrijd is op 11 mei 2021: de tiende sterfdag van Clark Accord.

De hoofdprijs is SRD. 5.000,-. Nummer 2 en 3 krijgen respectievelijk SRD 2.500,- en  SRD.1.500,-. Surinamers in diaspora krijgen de tegenwaarde daarvan. Verder nog een boekenpakket, een certificaat plus coaching. 

Deelnemers wiens manuscript voor de eerste ronde is goedgekeurd, krijgen een schrijfworkshop van Jerry Dewnarain, neerlandicus en redactielid van de literaire pagina bij een Surinaamse krant. Daarna kunnen zij hun verhaal bijwerken en opnieuw indienen. 

De Clark Accord Foundation heeft tot doel de legacy van de schrijver in leven te houden. Accord maakte in 1999 zijn debuut met de succesroman De koningin van Paramaribo. Inmiddels zijn hiervan al meer dan 120.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Dit boek is al voor de 32ste keer herdrukt.

In 2012 won Hetty Amat de eerste prijs met het boek Het geheim van de Ston Oso. In 2014 Kevin Coulor met het verhaal Verboden liefde en in 2015 Julio Amatjasir met Het dagboek dat haar leven redde. In 2016 en 2017 waren er te weinig goede inzendingen waardoor de wedstrijd niet doorging. De jaren daarna kampte de organisatie met ziekte van bestuursleden en een overlijdensgeval.