Bebe Rose lanceert nieuwe lijn tijdens ZOJazz Lounge vrijdag

Na jarenlang op positieve en inspirerende wijze samen te hebben gewerkt met kunstenaars en ontwerpers van diverse disciplines vond ontwerpster Doreen “Miss Bebe Rose” Reckerts het de hoogste tijd worden om puur voor haar eigen lijn te kiezen.

Haar Urban African inspired t-shirt line voor men and woman nam reeds gretig aftrek in binnen-en buitenland toen zij een jaar geleden een nieuw podium vond tijdens de ZOJazz Lounge avonden in buurthuis NoLimit in Amsterdam Z.O. Gevarieerde muziekavonden op niveau, georganiseerd door de eveneens Surinaams Amsterdamse zangeres Graziëlla Hunsel.

Tijdens de maandelijkse muziekevenementen in de G-buurt ontmoetten haar signature fashion-creaties een nieuw en gevarieerd publiek. Doreen merkte echter al snel een niche op in haar afzetmarkt. 'Ik hoorde zowel in mijn winkel in de High Street van Beverwijk als op de diverse markten en waar ik mijn items verkocht, dat de kleinere maatjes bleven liggen en er steeds meer vraag naar mode voor de curvy coloured girl ontstond.

ZOJazz Lounge vindt plaats op vrijdag 26 augustus vanaf 18.00 uur in buurthuis NoLimit, Geldershoofd 80, 1103 bg Amsterdam.”

“Dat was voor mij het startsignaal om een geheel nieuw geïnspireerde lijn te gaan ontwerpen, speciaal toegespitst op de dame met een maatje meer. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de launch van mijn nieuwe collectie tijdens het één-jarig jubileum van ZOJazz Lounge.”

Enthousiast vervolgt de ontwerpster haar verhaal: 'Graziëlla, die mij het hele vorige seizoen al de gelegenheid bood mijn ontwerpen tijdens de ZOJazz avonden te presenteren, was ook meteen goed te spreken over het concept. Zo zijn we samen op het idee gekomen mijn nieuwe lijn tijdens het één-jarig jubileum van het muzikale feestje te laten debuteren.

Doreen is een self-made fashionista. 'Ik heb mezelf leren ontwerpen en naaien. In de eerste jaren van mijn carrière ben ik vaak aangehaakt bij andere ontwerpers en/of kunstenaars. Ook heb ik de nodige tijd voor mijn (op)groeiende gezin vrijgemaakt. Nu is echter het moment aangebroken dat ik 100% voor mijzelf en mijn eigen ontwerpen kies. Het idee voor deze nieuwe lijn is ontstaan vanuit een directe vraag uit de markt. Zo mag ik mij bijvoorbeeld verheugen in een groeiende afzetmarkt in de VS. Daar, maar ook hier in mijn winkel in Beverwijk, stelde mijn clientèle steeds vaker de vraag of ik bepaalde modellen ook in grotere maten had. Ineens klikte het bij mij.

Mijn stijl; “urban meets ethnic meets western business-smart” leent zich uitstekend voor ontwerpen voor de curvy, bold and coloured women of the world. Gedurende dit proces heb ik ontzettend veel plezier beleefd aan de uitdaging die ontwerpen voor “de vrouw mét rondingen” met zich meebrengt. Daarbij heb ik hun sterke punten willen benadrukken. Dus het mooie decolleté, de aanzet naar de taille en uiteraard de beautiful booty. Nu weet ik dan ook zekerder dan ooit, ontwerpen is mijn roeping. Ik droom ervan de vrouw in al haar vormen en kleuren de outfit te geven die ze verdient.'

EEN KLEURRIJK PODIUM

Ook de spirit van ZOJazz Loungeavond initiatiefneemster Graziëlla Hunsel werk aanstekelijk: '' Ik ben ontzettend benieuwd naar Doreens nieuwe collectie.' Gevraagd naar de reden waarom zij het merk BeBe Rose al vanaf het eerste uur een podium biedt vertelt ze: 'Het is altijd al mijn streven geweest om ZOJazz Lounge een hot-spot voor artiesten van zo divers mogelijk pluimage te laten zijn. Zelf ben ik opgegroeid in de G-buurt en kon niet anders dan constateren dan dat het zeer gevarieerde talent dat deze wijk te bieden heeft meer positieve aandacht verdiende.

Zo is het idee voor deze muziekavond ontstaan. Echter wilde ik me niet beperken tot muzikanten en zangers of artiesten uit Amsterdam Zuid Oost. Schrijvers, dansers en ontwerpers uit het hele land hebben reeds de gelegenheid gekregen zichzelf aan het publiek dat deze avonden bezoekt te presenteren. Doreen is begonnen met haar traditionele hoofdoek-demo's en het leek me dan ook niet meer dan passend dat zij de eerste stappen op haar nieuwe weg ook gedurende onze jubileumavond kan zetten. Haar mode zal de ZOJazz Lounge avonden de kleurrijke verrijking geven die de ZOJazz-experience completeert', zegt de zangeres.

Foto's: Melanie Thijm