AFRO Magazine en ActionCOACH presenteren "6 Stappen naar een Succesvol Bedrijf'

Wat je belooft moet je doen. En één van de dingen die AFRO Magazine beloofde bij de lancering van onze Black Owned Business (BOB) pagina afgelopen februari, was een serie seminars ten behoeve van ondernemers uit de afro gemeenschap. Die belofte vullen we nu in.


Op zaterdag 25 mei presenteren we de eerste. Janine Lie-A-Kwie en Rudsel Maduro van ActionCOACH verzorgen dan "6 Stappen naar een Succesvol bedrijf', een seminar waarin ondernemers kennis maken met een gestructureerde en beproefde aanpak voor het opbouwen van een, - in alle aspecten -, goed draaiende onderneming.

Ondernemers zullen bijvoorbeeld ontdekken welke vijf factoren hun winst bepalen, hoe zij marketing kunnen omzetten van kosten naar een investering en hoe ze hun bedrijf kunnen opbouwen tot een winstgevende onderneming die ook zonder hen kan werken. Het seminar geeft hier praktische handvatten voor. De deelnemers vertrekken met nieuwe ideeën die meteen in hun bedrijf te implementeren zijn.

Immers, wat is een bedrijf waard als het niet zonder de ondernemer kan draaien. En wat voor impact hebben de vele uren werken en het constant met 'de zaak' bezig zijn op de levenskwaliteit van de ondernemer en zijn persoonlijke omgeving? Het kan echt anders.

ActionCOACH is het top business coaching bedrijf ter wereld, met honderden bewezen systemen en strategieën die gegarandeerd tot resultaten leiden. ActionCOACH business coaches werken met MKB-ondernemers aan meer winst, meer tijd en een beter team zodat de onderneming kan werken zonder de ondernemer.

Janine Lie A-Kwie is master licensee van ActionCOACH en Engage & Grow voor Nederland, Vlaanderen & Caribbean. ActionCOACH is een internationale franchiseformules voor business coaching van MKB-ondernemers. Zij geeft leiding aan een team van 17 business coaches waarvan vier in Nederland.

Met meer dan 25 jaar ervaring als strategie consultant, innovatie-adviseur onderzoeker, docent Entrepreneurship, Small Business Management en International Marketing op Curacao én Business Coach voor het MKB werkte zij met tientallen ondernemingen in diverse branches.

In haar rol als Master franchisenemer ondersteunt zij de aangesloten franchisepartners bij de start en opbouw van hun business coaching bedrijf. De zusterformule Engage & Grow richt zich met Team Engagement programma's op het vergroten van de betrokkenheid van medewerkers binnen bedrijven en organisaties.

Rudsel Maduro BSc (Business Management) MSc (Organisatiepsychologie) is Business Coach & Local Area Manager voor ActionCOACH. Hij heeft brede kennis van, en praktijkervaring met de algehele bedrijfsvoering binnen organisaties, zowel in corporate als in MKB-omgevingen.

Deze ervaringen heeft hij in verscheidene werelddelen genoten, o.a. Noord & Zuid Amerika, Caribisch gebied en Europa.

In de corporate omgeving heeft hij meer dan 15 jaar in verschillende Leiderschapsrollen gefunctioneerd met eindverantwoordelijkheid voor financiële, commerciële en operationele zaken, en het algemeen leiderschap.

Ook heeft hij solide ervaring als Trainer, Sales & Performance Coach, en Mentor in de Corporate omgeving.

“Met Janine en Rudsel voor onze eerste sessie is onze eerste klap is meteen een daalder waard,” zegt AFRO Magazine uitgever Marvin Hokstam. Hij benadrukt dat het geenszins de bedoeling is dat het mediaplatform zich als business club gaat opstellen. “Maar aangezien we met onze BOB pagina bedrijven innovatieve advertentiemogelijkheden bieden, willen we hen ook laten meevaren op het netwerk van professionals dat zich om ons heen vergaart.”

De BOB pagina is de jongste toevoeging aan AFRO Magazine, het online medium dat een platform biedt aan de verhalen uit de afro gemeenschap. De pagina werd in februari gelanceerd, en biedt bedrijven uit de afro gemeenschap de mogelijkheid om zich voor 10 euro per maand te presenteren aan de lezers die de website bezoeken. Geregistreerde bedrijven krijgen naast een advertentie een mini-website op afro magazine én ze mogen meedoen aan de reguliere business workshops door experts uit de gemeenschap.

Het seminar "6 Stappen naar een Succesvol bedrijf’ vindt plaats op zaterdag 25 mei in het MBO College ROC van Amsterdam Zuidoost, van 12 tot 15u. Registreren kan via de Facebook event pagina, of met een email naar bob@afromagazine.nl. Er zijn 50 plekken beschikbaar.

De toegang is gratis. “Dat doen we als introductiespecial; seminars die na deze volgen zullen alleen toegankelijk zijn voor bedrijven die zich voor de BOB pagina hebben aangemeld; daar betalen ze nou eenmaal dat tientje voor,” zegt Ralitsa Vliese van Ralitsa’s AfroBusiness die het BOB pagina project hielp ontwikkelen.