Afbeelding

25-jarige 'powervrouw' Janice Babel gekroond tot Miss Amsterdam 2018

Clarinda

Zondag 27 mei vond in de theaterzaal van de Rai, na een sidderende finale met presentatie van Jörgen Raymann, de kroning plaats van Miss Amsterdam 2018. Janice Babel, geboren uit een Surinaamse moeder, werd uit de 16 finalisten, unaniem door de Jury gekroond tot de nieuwe 'Miss van de Stad.' De uitverkoren studente presenteerde de culturele ronde in Indiaanse kleding en vertelde met trots over haar Surinaamse grootmoeder en de oorspronkelijke bewoners van Suriname.

De 25 jarige Janice is momenteel druk bezig met de HBO- opleiding Communicatie (Reclame, Media & Design) en hoopt binnen korte tijd af te studeren.

De jonge vrouw ziet dit dan ook als haar kracht: “De  Miss Amsterdam verkiezing is voor mij een unieke kans om Amsterdam te laten zien dat deze Miss een nuchtere, hardwerkende powervrouw is, die niet alleen jonge meiden, maar alle vrouwen wilt inspireren.” . Ze werd opgevolgd door Eleanor Dingemans, hbo-studente International Communication & Media.  Ruby Chin Fung Chun, hbo-studente Bachelor Toegepaste Psychologie, werd derde tijdens de verkiezing.

Super Model Internatinal

Per september dit jaar zal Janice Babel Nederland vertegewoordigen tijdens de Super Model International in BangkokThailand.  Met haar lengte van 1.80m  zal  deze geboren en getogen Amsterdamse,  ongetwijfeld niet onopgemerkt blijven tijdens deze internationale verkiezing.

Tijdens de Miss Amsterdam verkiezing presenteren de kandidaten zich niet traditioneel in badkleding, maar staat educatie en empowerment van de jonge vrouw centraal.

Voorafgaand aan de verkiezing op 27 mei, waren op 4 maart al 16 finalisten geselecteerd. Tijdens het traject  “Becoming Miss Amsterdam” volgden zij diverse trainingen en werden zij ontvangen door de Loco Burgeneester op het Stadhuis. Verder bezochten zij diverse scholen, waar de dames workshops gaven aan leerlingen. 

Miss Amsterdam mag een jaar lang genieten van haar status als ambassadrice van Amsterdam.