Het Leerorkest opent lustrum op 17 juni vanuit Het Concertgebouw samen met topmusici, wethouder van Amsterdam en minister

Eigenlijk stond op 17 juni een groot lustrumconcert gepland in Het Concertgebouw, met 500 kinderen op het podium, zingend en spelend met het Nederlands Philharmonisch Orkest en meer topmusici. Vanwege de coronamaatregelen is dat uitgesteld naar volgend jaar. Het alternatief is er niet minder om. Dezelfde topmusici werken mee aan een verrassende en feestelijke lustrumopening die via een livestream wordt uitgezonden. Kijken jullie mee? Woensdag 17 juni, van 16:00 tot 16.30 uur. Mis vooral de Grande Finale niet!

Dieuwertje Blok en Leerorkest-oprichter Marco de Souza openen samen de uitzending vanuit Het Concertgebouw. Op het programma staan vervolgens muzikale optredens van operazangeres Tania Kross, harpist Remy van Kesteren met musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, en het Dudok Quartet. De kinderen doen mee dankzij een speciale verbinding met de wijken waar zij musiceren. Er is een spraakmakende Grande Finale waarin dankzij speciale opnames alle musici en de kinderen verenigd zijn, in een groots lustrumlied. Freek de Jonge schreef voor ons de tekst. 

Felicitaties!

Bij de lustrumopening heeft Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een speciale boodschap voor het Leerorkest. Ook Marjolein Moorman, wethouder van Amsterdam voor onderwijs neemt het woord. En er zijn meer bijzondere bijdragen, zoals van Rob Streevelaar, algemeen directeur van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw, Marco van de Klundert, directeur Nieuw Vocaal Amsterdam, en van Professor dr. Erik Scherder. 

Minister en het Leerorkest samen bij Tijd voor Max, op NPO1

Op de dinsdagavond vóór de lustrumopening (16 juni) is Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te gast bij Tijd voor Max, op NPO1, waar ze zal spreken over cultuurparticipatie in het algemeen en het Leerorkest in het bijzonder! Leerorkest-ambassadeur Tania Kross geeft samen met een kinderstrijkkwartet, gevormd door Hind, Grecia, Lamis en Valentín, vast een voorproefje van het lustrumlied. De uitzending is van 17.10 uur tot 17.53 uur op NPO1.

Al 15 jaar staat het Leerorkest voor muziekeducatie met een maatschappelijke impact. Samen met heel veel mensen realiseren we ons doel: dat kinderen sterker en gelukkiger worden door muziek, en dat ieder kind mee kan doen. Meer informatie:

 

Live Leerorkest Lustrumopening | Woensdag 17 juni van 16:00 uur tot 16:30 uur |  Ga voor de uitzending naar of volg deze op Facebook bij Het Concertgebouw, NPO Radio 4 of het Leerorkest.  

Plaats: 

online

Datum: 

17 jun 2020 - 16:00 tot 16:30
Voeg toe aan jouw agenda