Geweldloos verzet: Vrouwendag inspiratie en discussie

Wat is geweldloosverzet eigenlijk? Op deze middag/avond krijg je daarin wat meer inzicht. Geweldloosheid is empowerment. Het gaat om wat jij kan doen. 
Deze dag staat in het thema van de Internationale Vrouwendag, van 8 maart. Het bestaat uit drie delen: 
Inspiratie, een panel-discussie en informatie over workshops. 

16:17:00: In het inspiratie gedeelte zullen we verschillende vrouwen in de spotlight zetten die veel betekend hebben voor geweldloze campagnes. 

17:00-18:00: panel-discussie. De Syrische journaliste Rula Asad (en wellicht Milia Eidmouni vanuit Jordanie) die samen het Syrian Female Journalists Network' hebben opgericht vertellen iets over de situatie daar en hier en het belang van een stem voor vrouwen in de media. Verder nemen Marja Hanko, een vredeactiviste die op Lesbos het een en andere georganiseerd heeft, en May-May Meijer, oprichtster van Peace SOS en actief in de politiek, deel aan het panel.

18:15 uur zijn er broodjes, salade en soep.

19:15: In het laatste gedeelte vertellen we meer over de Vredesacademie en vier workshops die eraan komen, alsmede een Europese training die deze zomer op de planning staat. En dan sluiten we de avond af. Mensen kunnen nog blijven napraten onder het genot van thee en koekjes of andere hapjes.

Entree is 5 euro. Geef je op via (zodat we rekening kunnen houden met het aantal mensen bij de inkopen).

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Man of vrouw, 'gender neutral' of wat je ook kiest, iedereen is welkom!

Locatie: Stichting Het Gespuis
Spuistraat 47A-1, 1012 SR Amsterdam

 

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

11 mrt 2016 - 16:00 tot 20:00
Voeg toe aan jouw agenda