Trots op jullie vertrouwen

Ignorance breeds marginalisation, racism and discrimination zeg ik altijd. Marginalisatie, racisme and discriminatie zijn vaak het gevolg van onwetendheid. Want als je iemand je mindere acht, lijd je niet alleen aan grootheidswaanzin, maar heb je waarschijnlijk ook nog een een tekort aan informatie over die persoon en mensen als hem. 

Sinds we in 2015 met dit afrocentrisch nieuws en opinieplatform van start gingen, hebben wij beoogd een verzamelplek te worden voor de verhalen van de afro gemeenschap. De verhalen over onze ondernemingen. Onze politieke bewegingen. Onze strijd voor gerechtigheid. Onze kunst en cultuur. Over onze visies en opinies waar de reguliere media wel vaker aan voorbijgaat. 

De overweging was dat je pogingen tot marginalisatie, racisme en discriminatie ook kan bestrijden door onwetendheid op te heffen. Iedere warrior kiest zelf zijn wapens, niet? Wij kozen de pen. 

Slagen we in onze missie? Nou ja, het is te vroeg om daar een uitspraak te doen, want er is nog veel werk te verrichten en te weinig tijd om het allemaal meteen aan te pakken. 

Maar

  • Ik ben wel immens trots op de bescheiden rol die wij spelen 
  • Immens trots dat we het vertrouwen kregen van mooie, dappere, trotse, gedreven mensen wier verhaal we mochten optekenen in 2017

"Why don't you go read a book!" sneerde ik laatst vol ongeduld naar iemand die zich tijdens een FB discussie achterhaald stereotyperend over zwarte mensen uitliet. "Ga eens een boek lezen!"

Het is dan mooi om te zien dat "lezen" als belangrijkste woord naar voren komt in de bovenstaande "wordle" die gecreëerd is uit artikelen die wij het afgelopen jaar gepubliceerd hebben. De intentie om te slagen in onze missie is in ieder geval nog overeind. 

2018 staat voor de deur. 

Wij wensen onze lezers dit jaar nog meer voorspoed, groei en bovenal rust. 

Marvin