Margo Morrison vertelt haar verhaal, zelf

Margo Morrison moest zich op 25 april verantwoorden bij de politie voor een ongefundeerde aangifte van bedreiging. Wij schreven er vorige week over, maar in ons verhaal ging het even mis. Zij schreef haar eigen verhaal en stuurde het naar ons toe om te publiceren. "Fouten worden gemaakt,"zei ze. "ÄFRO Magazine blijft voor mij een favoriet en krijgt mijn ondersteuning."

Margo Morrison's verhaal

Op KONINGSDAG nog praten over ZWARTE PIET IS STIL VERDRIET? Ja, want de strijd om het behoud van zwarte piet gaat over lijken. In Grou, in februari 2016 heeft het een strijder van ons het leven gekost, Albert Balsemhof, RIP. 

Nu zijn het de zwarte pieten zelf die zover zijn gegaan.  De hoofdpiet van de JAJORI pieten, heeft Margo Morrison een stomp gegeven in haar zij, waardoor ze verkrampte! Dit was tijdens de vreedzame demonstratie in 2015 te Reigersbos, Amsterdam zuidoost.

Om de aangifte, die tegen hem gedaan is te ontkrachten, hebben enkele leden van de pietengroep, aangifte van bedreiging gedaan tegen mij, Margo Morrison.

Op 25 april 2016 moest ik op het politiebureau verschijnen voor een pittig verhoor hieromtrent.

Volgens de aangiftes zou ik een strafbaar feit hebben gepleegd en daarom moesten er vingerafdrukken en gelaatsfoto’s van mij gemaakt worden.

Dit was het meest vernederende maar ook het meest emotionele moment. Ik werd geconfronteerd met het feit dat ik hierdoor gecriminaliseerd werd. De tranen sprongen mij in de ogen maar ik gunde ze die niet.

Dit deed mij denken aan het brandmerken van mijn voorouders tijdens de slavernij en mijn emoties speelden hoog op.

Mijn advocaat zag hoe dit mij aangreep, legde troostend zijn hand op de mijne en gaf aan dat dit een standaardprocedure was. De gegevens zullen vernietigd worden als ik in het gelijk zou worden gesteld. Ik was blij met zijn krachtige aanwezigheid ook tijdens het verhoor. Hij wees zijn cliënten altijd op hun zwijgrecht maar aan mij wilde hij juist zeggen: “Vertel je verhaal!” En dat deed ik ook.

Na de persoonlijke, soms zeer intieme vragen van de twee heren van de politie, waar ik niet overal antwoord op gaf, kwam het verhoor:

“Mevrouw Morrison, U wordt beschuldigd van doodsbedreigingen die u zou hebben geuit tegen een jongedame K.G. die als zwarte piet geschminkt was: “Ik weet waar je woont, ik steek je neer, ik ga je vermoorden.”

Ik gaf aan zéér verbaasd te zijn met deze aantijgingen en dat ik mezelf hier totaal niet in herkende, noch de jongedame die dat beweerde.

Dit is volledig uit de duim gezogen! Als je vermomd bent achter je zwarte verf en afro pruik hoe zou ik je moeten herkennen en weten waar je woont? Ook zou ik aan de hoofdpiet, de man die mij heeft gestompt, hebben gezegd “dat ik mijn zonen op hem af zou sturen om hem te vermoorden.”

Maar gelukkig is tijdens het gesprek dat ik heb gehad met de hoofdpiet, (notabene een buurtgenoot van mij) een audio opname gemaakt die deze bedreiging volledig ontkracht.

De tweede aangifte tegen mij, ook van bedreiging, is van een jongeman G.d.K. die zich ook zeer bedreigd voelde. Ook hij behoort tot een van de Jajori zwarte pieten. Zijn beschuldiging en die van de jongedame K.G spreken elkaar tegen.

De politie vroeg aan mij of ik voor dit strafbaar feit een taakstraf wilde doen of de boete betalen? Ik vroeg hem waarom ik zou willen betalen of werken voor iets wat ik niet gedaan heb?!

Het is nu afwachten. De zaak moet nog voorkomen. Het recht zal zegevieren. Want om twee mensen te beschuldigen van dezelfde doodsbedreigingen is absurd. De andere persoon is Jerry Afriyie, die reeds meerdere keren vals beschuldigd is door pro pieten.

Hoe kunnen mensen het in hun hoofd halen om anderen zo neer te halen, hun Geest, hun YEYE kapot te maken en hun ZIEL te breken! 

Ook deze beschuldiging is een complot van de pro pieten, om vreedzame demonstranten tegen zwarte piet te demotiveren om te demonstreren; maar dat gaat niet gebeuren want wij blijven erbij: Zwarte Piet is Zwart Verdriet. Dit is geen ‘traditie’ om trots op te zijn. Zwarte piet herinnert aan het wrede koloniaal slavernij verleden, van bloed, zweet en tranen. Van onderdrukking, moord en verkrachting. Van vernedering, discriminatie en racisme. Teveel leed om ‘zwarte piet’ te verpakken in een onschuldig kinderfeestje. Zwarte Piet is Stil Verdriet.

De tijd is nu rijp om te zeggen: “Dag piet, dag zwarte piet!”