Labyrint was als de hemel op aarde

Vermaak op het hoogste niveau. Zo kan ik mijn ervaring bij Labyrinth het best omschrijven. 

Labyrinth is een Soulfood, Cocktail & Poetry Bar aan de Amstelveenseweg in Amsterdam naast  de uitgang van het Vondelpark.

Bij hun kun je heerlijke cocktails drinken, cocktail-workshops volgen en genieten van afro soulfood. Daarnaast organiseert Labyrinth regelmatig spokenword evenementen met diverse achtergronden om een perspectief te geven op de huidige maatschappij vanuit de diversiteit van de dichters en spokenword artiesten. 

Ze namen contact op met AFRO Magazine en vroegen specifiek naar mij. IK hapte toe en op maandag 19 maart  was ik onderdeel van hun line-up.

Toen ik er binnenstapte vanuit de winterse kou, was het alsof ik in een warm nest terechtkwam. Ik werd met open armen ontvangen door Lincie en Sam. Het was alsof ik liefde kon zien stralen in ieders gezicht , alsof ik de ziel van de poëzie door de hele omgeving kon voelen bewegen. Het was geweldig op een heel speciale manier; dat ik er één van de beste cocktails ooit mocht proeven, droeg ook aan bij. 

Ik bracht mijn gedicht Tijdreizen ten gehoor: 


"Terug in de tijd van Apollo,

we gaan terug naar onze oermoeder Makumba oftewel Eva de beginner van het eerste ras op aarde.

Ik zag geen evolutie maar revolutie,

mijn tijdmachine had genoeg brandstof dus ik kon genoeg zien, ik trap een eindje door naar Rome: Caesar de tiran van de verscholen nachten achter het kapitalisme, een arena vol schreeuwende mensen in linnen gewaden; ik besefte toen dat de gladiatoren de macht in eigen boezem gedempt hadden.

Terug in tijd buiten het zonnestelsel ritsen met een snelheid van een kwart miljoen km per seconde- langs de ozonlaag; dichten met mijn poëzie in mijn tijdmachine kreeg ik de drang om te reizen naar Afrika: De slavenhandel agenda kreeg bijna z’n voeten op de grond, koningen en stammen streden voor hun volk, trots en eer.

De kolonisators hadden hun lach, ze waren onderweg; ik besefte dat de wereld van toen ook een puinhoop was. Ik tijdreis een eeuw verder om de stand van mijn broeders en zusters te checken, in mijn tijdmachine hoorde ik de bloed van een broeder schreeuwend met een boodschap: Vergeet ons niet! Ik werd er emotioneel van.

Ik hield me sterk en voer door naar Parijs: De rijzing van Napoleon met metgezellen

Flats-boem-bang; mijn tijd is op, gedicht tijdreizen was een mooi ervaring."


Één ding weet ik zeker; ik ga zeker vaker op bezoek voor die ene heerlijke cocktail en die sfeer.