Kamala

Kijk eens naar dit breaking news: Biden kiest Kamala Harris als zijn running mate. 

Op dezelfde dag dat Facebook eindelijk wakker wordt en blackface verbant, kiest de Amerikaanse presidentskandidaat Biden een zwarte vrouw als zijn vice presidentskandidaat. Ze snappen het eindelijk. In 2020. Ik zei t al, als je het van maar 1 kant bekijkt, is het een kutjaar. Maar het is wel het jaar waarin dit allemaal gebeurt.

De wereld is in de fik en we hebben eerder al allerlei veel te kleine piemultjes gebruikt omdat die zich als brandslangen presenteerden die woeste brandhaarden konden bedwingen. En 't brandt nog steeds! Tijd voor wat anders, en hoe.

Biden snapt dat Trump de zwarte stem niet gaat krijgen. Biden snapt ook heel goed dat hij die zwarte stem nodig heeft, maar hij snapt ook dat hij in zijn eentje die niet gaat krijgen. Hij was wel Obama's BFF, maar dat is dan ook alles. Hij heeft een pokdalig verleden en zal in het heden de helft van de tijd vergeten om zijn gulp dicht te doen.

Zwarte mensen zijn er klaar mee om te moeten kiezen tussen het minste van twee kwaden. We willen Trump weg, maar willen we Biden wel? Dat maakt de kans enorm dat we niet gaan stemmen!

De oplossing zit hem in een zwarte vrouw.
En Biden koos er een!

Zoals ik laatst ook schreef: "iederen weet dat Obama terug moet komen. Dat kan niet, dus Joe Biden moet winnen, maar met een leger aan vechtlustige badass zwarte vrouwen aan zijn zij. Geef zwarte vrouwen een kans. Zwarte vrouwen kunnen met hun blik alleen al de kinderen het hele huis laten opruimen. In een half uur. En dan ruimen we t huis van de slonzige buurman ook wel op. Geen enkel ronddwarrelend propje op straat!"

Maar ik ramble weer. WANT DIT MAAKT ME HAPPY AS FUCK!

Zwarte gemeenschap in Nederland take note: in maart 2021 zijn er weer verkiezingen. Blijven we weer aan de zijlijn? De oplossing voor onze issues zit hem in kandidaten van kleur in het machtscentrum krijgen. Die zijn er. Ga op ze stemmen! Dat is ook activisme!

Marvin

Marvin Hokstam

Hoofdredacteur

Marvin (HOX) Hokstam journalist, schrijver, educator, habituele dingen-op-hun-kop gooier en uitgever van AFRO Magazine.