Jeanine de Bique, een operazangeres om U tegen te zeggen!

Tijdens mijn dagelijkse portie Facebook kwam ik een filmpje tegen van een zwarte operazangeres genaamd , dat direct mijn aandacht trok. Nadat ik het geluid behorende bij het filmpje aan had gezet, hoorde ik een prachtige operastem die mij deed kluisteren aan het beeld.

Ik zag een slanke jongedame met gestraight haar, op een uitbundige manier en ook nog voor de lol, een bekend nummer ten gehore brengen; een klassiek nummer van Handel getiteld Rejoice. Haar stem klonk zo goed, dat ik geboeid bleef luisteren

G. F. Handel: Messiah HWV 56 , Rejoice Greatly 


Door de indruk die deze jongedame op mij had gemaakt, nam ik het besluit om meer van haar te weten te komen via . En tijdens het bekijken van haar Facebookpagina, kwam ik nogmaals het nummer Rejoice van Handel tegen; ditmaal zong zij het met een live orkest tijdens de jaarlijkse BBC Proms.


BBC Proms: Handel's Messiah – 'Rejoice greatly'


Eerlijk gezegd, wat een prachtige jonge vrouw met een geweldige opera stem  Het zijn dit soort mensen die je een bepaalde muziekstijl mooi laten vinden, waar je misschien eigenlijk helemaal niet van houd of naar zou luisteren. 

Maar tijdens het kijken en luisteren naar dit optreden van haar, viel het mij op dat het orkest vrij multicultureel was met vrij veel zwarte orkestleden en ook nog een zwarte dirigent genaamd. Het viel mij overigens ook op dat zowel de orkestleden als de dirigent ook genoten van het optreden van Jeanine de Bique. En ik kan het begrijpen, want haar zangkwaliteiten, optreden en enthousiasme zijn aanstekelijk. 

Representatie naar presentatie

Jeanine de Bique is afkomstig is uit Trinidad & Tobago. Een byzondere operazangeres die een weg baant voor andere zwarte zangtalenten die graag dit segment van de zangkunst willen beoefenen. Het is dus een kwestie van representatie dat leidt naar presentatie!