Een Koningsdag verhaal

Zonnestralen gluren door mijn gordijn en strelen mijn oogleden open. Ik dank mijn voorouders voor de boodschappen die zij mij hebben gegeven in mijn droom en dat ik gezond en wel met hun begeleiding mijn dag mag doorkomen.

Ik denk daarin nog even terug aan de familieopstelling sessie van Ayo Surubono Akurugu-Roye waar ik dit onder andere geleerd heb te doen. Mijn ogen dwalen af naar de muur waar mijn prins, mijn trots, mijn zoon, ingelijst en gepolijst schittert, op een foto gemaakt door wijlen prof fotograaf Jurgen Wijnruit.

Ik swing mijn dekens opzij en pak het boek ''op weg naar jouw droom'' van auteur Mariska Grootfaam erbij die vol met helende, bloeiende en spirituele affirmaties zit en lees er een paar hard op lopende naar de badkamer.

Glimlachend kijk ik in de spiegel en bewonder die mooie koning die naar mij teruglacht. Ik geef hem een compliment dat hij er goed uitziet en dat ik van hem hou, pak mijn Coral Oral tandenborstel erbij en poets die tanden die tussen die glimlach heen pieren. Na het poetsen geef ik die koning een knipoog en slide ik in een vloeiende beweging mijn douche gordijn opzij en spring de douche in.

Ik pak mijn shampoo van Sheado erbij en was die kroon. Terwijl ik dat doe bewonder ik die King en Queen op mijn douchegordijn gekocht in een etsy webshop. Ik spring de douche weer uit droog mijn haren en zet er leave-in conditioner van AfroGold Hair Care in. Soms, wanneer ik mijn kroon niet heb gewassen doe ik er tonka haarvet gemixed met cocus olie van Andelia in.

De body vraagt om crème en deo voor de onkels van Home Made Lab. Swingend naar mijn inloopkast , bekijk ik welke outje het wordt vandaag. Gaan we voor House of SanaaColorism of toch 365 DEGREEZ . Swingend ga ik door naar de woonkamer en ik neem een shake gemix met Baba Tori Mang Yaga seamoss want we moeten glimmen.

Tijdens het mixen doe ik paar oefeningen afgekeken bij personal trainers Tyrone Artist en Moswen Jurgen. Terwijl ik dit doe word ik aangemoedigd door poppen en knuffels van Coloured Goodies en luister ik op mijn favoriete radio station MArt Amsterdam naar mijn favoriete radio host Claire Wie.

Mijn favo artiest Sojourner Phyllis zingt net haar nieuwe prachtige single ''Als het regent''. De shake gaat erin en ik lees tussendoor wat nieuws items op AFRO MAGAZINE .

Ik swing naar de gang, doe mijn jas en tas van IMJ Clothing aan, sokken van Label Socks schuif om mijn koninklijke voeten in mijn Nagast Footwear schoenen.

Nog even snel oorbellen van Jewelz for Jewelz in en ik spring daarna op mijn fiets van Fietsenwinkel B75 op weg naar Queen mom. Daar aangekomen netjes handjes wassen en handgel van Yonify op. Wij proosten met Ponche Crema by Marvv eten een lekker stuk taart van Esjes Cakes en lekkere ijsjes van Rai'sCream .

WIj kijken samen naar wat beelden van RTV-7 op tv, waar stadsdichter van Amsterdam Gershwin Bonevacia een prachtig gedicht voordraagt. Tussendoor een lekkere 24k goud lollypop van MyCandy Doré gesnoept.

De tijd vliegt voorbij en even denk ik om een taxi te bestellen bij Sociaal Vervoer Nederland, maar ik ga daarna vliegensvlug naar huis. Het is bijna 23.00uur dus tijd voor de talkshow op HOPZ TV van Guilly KosterIvette Forster en Peggy Burke.

Daarna effe lachen om de funny videos en jokes van comedians Funny Brotha’sLucinda Sedoc & Desta Apf en kijk ik daarna of House of Khepera binnenkort weer een webinar heeft. Voor het slapen gaan even nog radioshow en binnenkort podcast van AYO Talks terug kijken en zie ik hoe twee van mijn co-hosts Samantha Barron en Nzingah Morena aan het shinen zijn en mijn andere co-hosten Tyrone Artist en Mariska Grootfaam aandachtig mee luisteren, terwijl fotograaf flo_sno foto's aan het maken is.

Zo! Dat is genoeg voor vandaag. Na mijn badkamerritueel dank ik mijn voorouders voor deze dag en kijk ik naar mijn bed en hoop ik dat ik binnenkort lakens van Uwimana kan aanschaffen die ik had gezien bij Ralitsa's Afrobusiness en dat ik mijn hoofd lekker kan rusten op satijnen kussens van Love & Care by jsm.

Fijne dag naar de real Kings & Queens ❤️

Sherwin Chaar

Comediant

xxx