dbuff

Da Bounce Urban Film Festival; een aanrader

Door Cheranity Mettendaf, stagiaire

Van 5 tot en met 7 november was het zo ver, de 7e editie van het Da Bounce Urban Film Festival. Zoals de naam al zegt is het film festival gericht op films die meer laten zien van de urban society. Er was naast de films die werden vertoond, ook een short film award.

Ik vond het een leuke ervaring om naar een filmfestival te gaan. Je komt ook niet zo vaak urban films tegen in de bioscopen in Nederland, dus dit evenement legt er de positieve nadruk op.

Ik vond het wederom weer een geslaagd festival” – Eurydice Wijngaarde

Het filmprogramma was goed in elkaar gezet met onder andere Burden (over de KKK), de documentaire van Tina Turner en The Last Black Man In San Francisco. Zelf ben ik naar Judas And The Black Messiah geweest, de film over het verraad van Fred Hampton van de Black Panther Party. Zeker een aanrader en de film is ook nog gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

dbuffVoor de short film awards hebben meer dan 50 film makers een film ingezonden waarvan er 8 ten toon gesteld werden op het filmfestival. Maar één daar van sprong er uit namelijk “VOOR AAP” door Everon Jackson Hooi.

De film laat een mooi beeld zien van hoe kinderen niet racistisch zijn ingesteld en eigenlijk geen idee hebben. De film duurt in totaal 14 minuten; ik moet zeggen dat ik ook deze echt een aanrader vind. De filmmakers hebben een cheque van 1000,- euro en een DBUFF Award.

Al met al was DBUFF een groot succes.

 

Cheranity Mettendaf

Cheranity

Stagiair

Mijn naam is Cheranity Mettendaf, studente van het ROC van Amsterdam Noord. Ik studeer hier media & redactie wat mij heeft gebracht naar een prachtige stage bij het Afro Magazine. Zelf ben ik half Surinaams, kwart Antilliaans (van Curaçao) en kwart Nederlands. Ook al ben ik zelf nog nooit naar Suriname geweest ben ik heel geïnteresseerd in de historie en cultuur dat er bij hoort :)