Afbeelding

the bridge met marvin hokstam

Waarom er ook onderwijs vanuit een Afrocentrisch perspectief mogelijk moet zijn 

Sommige geinterviewden hebben zoveel te vertellen, dat een interview in stukken moet worden gesneden. Zo ook dit interview met Marvin Hokstam, oprichter van AFRO Magazine, die ook het gedurfde initiatief nam om Het Broos Instituut op te richten.

Het Broos Instituut heeft ten doel het bevorderen van het primair verzorgen en verbreden van kwalitatief hoogwaardig voortgezet en wetenschappelijk onderwijs in breed verband waarbij de aandacht voor de achtergrond van de individuele leerling centraal staat, alsmede het verrichten van alle verdere handelingen die met het vorenstaande verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

Marvin is daar heel gepassioneerd mee bezig, dat hoor je ook in het interview. Hij vertelde over zijn voorvader Broos, naar wie het instituut genoemd is en ging diepgaand in op waarom het nodig is dat er ook onderwijs vanuit een Afrocentrisch perspectief mogelijk is. 

Het werd minder interview en meer een openhartig gesprek over Marvins journalistieke carierre, over zijn achtergrond die leidde tot zijn huidige doel: Afrocentrische perspectieven introduceren in het reguliere onderwijs om de dominantie van het eurocentrisme tegen te gaan en nog meer potentie van Zwarte kinderen te behoeden voor verspilling.

The Bridge A (No) Fara met host Chester Mijnals en cohost Raoul Pengel is geproduceerd door Chester en Raoul.  Eerder had de podcast te gast onder andere filosoof, schrijver en columnist Babah Tarawally over zijn boek “De getemde man” en Joris Luyendijk over zijn boek “De 7 vinkjes.” Ook politica Nathalie Nede schoof eerder aan als gast

“Laat een recensie achter of stuur een e-mail naar contact@thebridgemedia.nl. En vertel je vrienden over deze podcast. Het helpt zeker,”  zegt Mijnals.