Black Heritage Festival

Untold presenteert Black Heritage Festival juni 2021-2024

 

Untold presenteert als aanloop naar Keti Koti de 1e editie van het Black Heritage Festival in de hele maand juni 2021.

Een festival waar kunst, cultuur, geschiedenis en erfgoed samenkomen in Amsterdam, Berg en Dal, Den Haag en Rotterdam. Het programma met het thema Roots bestaat uit lezingen, workshops, talkshows masterclasses en theatervoorstellingen waarbij kennis over Afrikaanse culturen wordt gedeeld met jong en oud om zo te reflecteren op het verleden, heden en de toekomst.

Taal van de Goden. Foto Les Adu

Nieuw: Theatervoorstelling Taal van de Goden geregisseerd door Raymi Sambo. 


Speciaal voor het Black Heritage festival is de theatervoorstelling Taal van de Goden geproduceerd met regisseur Raymi Sambo, choreografen Samora Esajas en Papa Assane Sow en muzikaal arrangeur Orlando Ceder.

De voorstelling gaat in première op 20 juni in Podium Mozaïek.

Darryl Veldman neemt de bezoeker mee in het verhaal over legerleider Taharqa uit Kemet. De oude Egyptische geschiedenis en de invloed op West-Afrikaanse culturen worden gelinkt aan de hedendaagse samenleving. Kom en ervaar live muziek met een sterke dansperformance!

Ampuku. Beeld Les Adu

Première theatervoorstelling AMPUKU


Door het Coronavirus gaat ook de voorstelling AMPUKU tijdens het festival op 2 juli in première in het Bijlmer Parktheater. Amadou en Aminali willen trouwen met de toestemming van hun families.

Hierdoor worden twee families in Suriname bij elkaar gebracht tijdens de Trans-Atlantische slavernij. 

Voordat er een huwelijk plaats kan vinden moeten er rituelen worden uitgevoerd en komen er familiegeheimen boven tafel. Samen ontrafelen zij deze geheimen om de weg naar de liefde vrij te maken.

Maak binnen de Afro-Surinaamse neo-traditie kennis met de eigenschappen van de Ampuku Winti, muziek, dans en close harmony die deze elementen aan elkaar verbindt.


Samenwerkingspartners Het Black Heritage Festival is mede mogelijk gemaakt door o.a. het Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuidoost, VSB Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De samenwerkingspartners zijn o.a. het Nationaal Museum van Wereldculturen, Pakhuis de Zwijger (New Metropolis Zuidoost), Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Theater Zuidplein, Podium Mozaïek, Bijlmer Parktheater, Weekend College, Dee Dee Talks X Guap, Black Harmony, Stichting Eternity Percussion, Ninsee, Welke Sporen Horen We en het Ghana Dance Ensemble.

Bekijk het Black Heritage Festival magazine online(link is external) met daarin ook het volledige programma!