Shauntell Baumgard's concert: een heel leuke avond

Tekst en foto's door

Voor Shauntell Baumgard is muziek het meest belangrijke in het leven, en dan vooral vioolspelen. Zij is heel ambitieus bezig met haar opleiding tot violiste en geeft zelf ook les aan andere jonge mensen.

Het was haar grote wens een echt concert te geven en op 25 februari was het zover gekomen. Een heel leuk concert in Villa Thalia in Rotterdam. Een theater vol met trappen, waarvan ik er één compleet over het hoofd zag, maar goed. Een theater ook vol heel gezellige, aardige mensen, die er duidelijk veel zin in hadden.

Het concert begon met enkele klassieke stukken met een groot jeugdorkest, inclusief een enorme concertharp. Klassieke muziek heeft niet de eerste belangstelling van Shauntell; zij is meer van de jazz en pop, maar het ging erg goed.

Na de pauze dus jazzy vioolspel met een prima begeleidingsband. Shauntell ging er volop tegenaan en speelde opwindende stukken. Pa Baumgard kwam in actie met een djembé en zus Yokechia, ook al een echte podiumtijger, bracht haar hiphop, erg leuk.

De aanwezige kinderen werden uitgenodigd om op het toneel mee te komen dansen en zij lieten zich dat niet twee keer zeggen. Dolle boel!

Met bloemen van grote zus Tyrona, een dankwoord aan Ma en Pa en een uitleg van moeder Samantha over hoe trots zij allen zijn op Shauntell, werd een heel leuke avond besloten.